3 sfaturi pentru a va mentine lanterna intotdeauna eficienta

Lanterna este un accesoriu foarte util in cazul in care exista o lipsa de energie electrica, lanterna LED de tip tactic garanteaza performante mai ridicate si mai eficiente decat modelele traditionale la preturi mici: este o alegere foarte ecologica, avand in vedere impactul sau redus asupra mediului. In magazinul online pedavo.ro veti gasi mai multe tipuri de lanterne.

Desi cazurile de intrerupere sunt destul de rare, situatiile de urgenta care necesita utilizarea unei lanterne sunt mai frecvente decat ne-am imaginat. Acesta este motivul pentru care s-ar putea sa nu fie neaparat util sa ai o sursa de lumina suplimentara.

Curatarea

Curatarea corecta a unei lanterne este unul dintre primii pasi pentru a-l mentine eficient si pentru a asigura o durata lunga de viata.

Extern

Curatati exteriorul cu o carpa moale din microfibra sau un tampon umezit cu alcool (puteti folosi si servetele pentru bebelusi). De asemenea, ar trebui sa luati in considerare utilizarea unei perii sau scobitoare daca aveti o lanterna cu multe caneluri si zone mici, greu accesibile, astfel incat sa puteti curata toate spatiile si sa indepartati murdaria sau resturile.

De interior

Cand ati terminat de curatat exteriorul lanternei, puteti incepe prin demontarea acestuia, scoaterea bateriilor si curatarea interiorului corpului. Puteti utiliza o carpa sau chiar o perie mica cu par pentru acest pas pentru a va asigura ca eliminati orice praf vizibil, murdarie sau resturi. De asemenea, este bine sa porti manusi. Lanterne cu acumulator pentru o durata mai mare de functionare

sursa foto :pedavo

Odata ce lanterna este deschisa, puteti face o verificare rapida pentru a vedea daca arcurile interne functioneaza corect sau daca trebuie sa le inlocuiti. Tineti cateva tampoane de bumbac in mana pentru a va scufunda in putin alcool. Frecati bastonul in sus si in jos in interiorul corpului pentru a indeparta orice alt rest de murdarie sau resturi de pe peretii interni.

Protectie si inlocuire

Odata ce curatarea interna si externa a lanternei este terminata, puteti continua cu ceilalti pasi de intretinere.

O-Ring

Una dintre cele mai frecvente greseli facute este sa nu luam in considerare importanta inelelor O. Aceste etansari delicate din cauciuc sunt de fapt una dintre cele mai importante componente pentru a se asigura ca lanterna functioneaza corect.

Prevenirea coroziunii

O alta problema obisnuita care afecteaza lanternele este coroziunea pieselor metalice, in special a contactelor bateriei. Este posibil sa protejati diferitele componente dupa ce ati efectuat o curatare amanuntita.

Avantajele lanternelor cu led

Multe dintre emitatoarele comune LED pot dura pana la 50.000 de ore si acest lucru corespunde mai mult de cinci ani si jumatate de utilizare continua a lanternei. Il veti folosi intermitent, astfel incat acest lucru va va garanta o durata medie de viata chiar mai mare. Deci, daca dedicati doar cateva minute pe an pentru a mentine starea lanternei, ar trebui sa o aveti la dispozitie ca si cum ar fi noua pe toata durata sa. Grija pentru o lanterna este foarte simpla si va asigura ca este capabila sa functioneze la nivelurile sale optime de performanta, astfel incat sa puteti beneficia de cea mai buna lumina pe care o poate oferi sursa sa.