4 criterii pentru alegerea unei vopsele lavabile

Vopsirea pereților reprezintă cea mai de efect lucrare de renovare a unei locuințe și totodată are o foarte mare importanță din punct de vedere igienic. Cu toate acestea, alegerea unei vopsele lavabile poate fi o misiune care să provoace o mulțime de bătăi de cap. Iar asta deoarece nu e deloc ușor să alegi o vopsea lavabilă de calitate.

Cu toate acestea, ori de câte ori zugrăvești o încăpere, este esențial să alegi o vopsea de calitate cât mai bună. Cum să faci această alegere? Ei bine, îți prezentăm în rândurile următoare 4 criterii importante pentru alegerea unei vopsele lavabile. Iată care sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont numaidecât:

Tipul vopselei lavabile

Înainte de a cumpăra o vopsea lavabilă va trebui să te decizi asupra tipului vopselei de care ai nevoie. Sigur, ai putea folosi și o vopsea universală, însă s-ar putea să nu fie chiar o idee prea bună, deoarece nu va oferi proprietățile unei vopsele dedicate, în funcție de nevoi.

Ai nevoie de o vopsea pentru interior sau de o vopsea pentru exterior? De asemenea, vrei o vopsea baie rezistentă la apă preț sau poate o vopsea pentru bucătărie? Fiecare încăpere prezintă anumite condiții la care vopseaua aleasă trebuie să reziste cât mai bine, așa că nu te grăbi să faci o alegere oarecare.

Lavabilitatea vopselei

Chiar dacă aspectul joacă un rol foarte important în alegerea vopselei lavabile, nu este suficient să alegi o vopsea lucioasă și să speri că aceasta va arăta bine. Va trebui totodată să ai în vedere și gradul de lavabilitate.

Cu cât vopseaua are un grad de lavabilitate mai ridicat, cu atât va fi mai rezistentă dar și mai scumpă. Altfel spus, o vopsea super-lavabilă va putea fi spălată până la 150 de ori, păstrându-și aspectul la fel de atrăgător ca după prima aplicare.

În același timp, o vopsea semi-lavabilă nu va rezista mai mult de 40-50 de spălări.

Grad de acoperire

La fel de importantă este și puterea de acoperire a vopselei. Iar în acest sens, recomandarea noastră este simplă: alege o vopsea cu un grad de acoperire cât mai mare, astfel încât să poți termina cât mai repede proiectul de redecorare.

În general, gradul de acoperire este specificat clar pe cutia cu vopsea, fiind exprimat în litri per metru pătrat.

Timp de uscare

În final, îți mai rămâne doar să mai ții cont de gradul de aderență dar mai ales de timpul de uscare. Cu siguranță îți dorești un timp de uscare cât mai rapid, așa că oferă atenție acestui detaliu ce ar trebui să fie specificat clar, de asemenea, pe cutia de vopsea pe care ai ales să o cumperi.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante 4 criterii de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când cumperi vopsea lavabilă. Ține cont și tu de toate aceste aspecte iar astfel cu siguranță vei reuși să alegi o vopsea lavabilă ce nu te va dezamăgi ci dimpotrivă, te va răsplăti cu foarte multă satisfacție