5 lucruri pe care le poți face cu cărțile vechi în Bacău

Dintotdeauna, cărțile au reprezentat principala modalitate prin care poți studia și dobândi cunoștințe noi. De asemenea, lectura este și o activitate relaxantă, care îți permite să te detașezi de cotidian. De-a lungul timpului, cu siguranță ai strâns în bibliotecă numeroase volume pe care, deși le-ai citit cu plăcere, acum au ajuns doar obiecte decorative.

Fie că dorești să îți reamenajezi locuința, să renunți la cărțile de care nu mai ai nevoie, sau pur și simplu să oferi o nouă șansă la lectură cărților din biblioteca ta, îți prezentăm câteva modalități prin care le poți valorifica:

 

  1. Vinde-le unui anticariat din Bacău

Anticarii cu experiență pot evalua chiar și un număr mare de cărți, astfel că, dacă vrei să îți eliberezi toată biblioteca, contactează-i cu încredere pe aceștia. Atunci când apelezi la serviciile unui anticariat din Bacău, deplasarea echipei la domiciliul tău este gratuită, la fel și evaluarea cărților pe care dorești să le vinzi. Înainte de a lua legătura cu echipa de achiziții a anticariatului, trebuie să selectezi din biblioteca ta acele titluri pe care dorești să le vinzi, pentru a te asigura că acestea sunt într-o stare bună și nu au coperta ori paginile pătate. În urma acestei selecții, contactează echipa anticariatului, pentru a programa deplasarea la domiciliul tău. Plata pentru cărțile tale se face în numerar, pe loc, așadar, te vei putea folosi imediat de suma obținută.

Cum poți contacta un anticariat din Bacău?

Toate detaliile despre procedura de vânzare a cărților se obțin rapid la numărul de telefon afișat pe website, în secțiunea contact. Principala activitate a anticariatului este cumpărarea de cărți vechi și repunerea lor în vânzare. Prin urmare, renunță la titlurile din bibliotecă, de care nu mai ai nevoie, și lasă-le să-și găsească noi cititori, prin intermediul anticariatului.

 

  1.  Donează cărțile pe care nu le mai folosești

În funcție de domeniul din care fac parte cărțile la care vrei să renunți, te poți îndrepta către instituțiile care acceptă donații. Fiecare instituție are propria sa politică în ceea ce privește donațiile, astfel că va trebui să te informezi înainte de a merge cu cărțile la sediul instituției sau firmei respective. Poți dona cărțile unui anticariat, unei biblioteci școlare, unui ONG, sau le poți lăsa în diferite locuri din oraș, astfel încât să aibă acces la ele alți pasionați de lectură.

 

  1. Oferă-le cadou persoanelor dragi

În cazul în care ai identificat doar câteva titluri la care vrei să renunți, le poți oferi cadou prietenilor sau membrilor familiei, dacă știi că acele cărți sunt pe placul acestora. Această metodă te va ajuta să împărtășești cu cei dragi pasiunea ta și le vei face o surpriză plăcută, întrucât cadourile sunt apreciate oricând. În plus, vei putea împărtăși cu aceștia impresii despre lectura cărților respective, și, în acest fel, veți întări relația dintre voi.

 

  1. Poți duce cărțile la un centru de reciclare

Se vorbește tot mai mult despre reciclare în ultimul timp, iar acest proces este vital pentru protejarea mediului înconjurător. Astfel, poți duce cărțile de care nu mai ai nevoie la centrul de reciclare din orașul tău. Înainte de asta, este recomandat să obții anumite informații despre condițiile de reciclare și tipul de cărți care sunt acceptate, în special dacă există anumite excepții și reguli de urmat.

 

  1. Transformă cărțile în proiecte hand-made

Dacă ai îndemânare și înclinații artistice, te poți inspira din diversele materiale existente online despre cum poți transforma cărțile foarte uzate ori deteriorate în adevărate obiecte de decor. Poți să-i implici și pe cei mici în această activitate, și astfel vă bucurați și de timp împreună.

Cărțile se pot bucura de o nouă șansă la lectură și depinde doar de tine unde vor ajunge. Menirea cărților este aceea de a inspira minți, astfel că după ce le-ai citit, poți oferi și altora șansa să se bucure de ele.