6 tipuri de corpuri de iluminat pentru living

Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți corpurile de iluminat potrivite pentru camera dvs. de zi. Dimensiunea camerei, înălțimea tavanelor și tipul de mobilier sunt toți factori importanți. Dar cu atât de multe tipuri diferite de corpuri de iluminat de pe piață, poate fi greu să decizi care este potrivit pentru tine. Iată șase tipuri populare de corpuri de iluminat pentru sufragerie și cum să alegeți unul care să funcționeze cel mai bine pentru spațiul dvs.:

Candelabre

Candelabrele sunt un tip de corp de iluminat care poate adăuga stil și funcționalitate unei camere. Atunci când alegeți un candelabru, este important să luați în considerare dimensiunea camerei, înălțimea tavanelor și stilul general al spațiului. Există multe tipuri diferite de candelabre din care să alegeți, așa că este important să faceți câteva cercetări înainte de a face o achiziție.

Camerele mici sau spațiile cu tavane joase pot fi cele mai potrivite pentru mini-candelabre sau lustre LED. Aceste dispozitive au de obicei mai puțin de 50 de am în diametru și pot adăuga o notă de eleganță oricărui spațiu. Pentru camerele mai mari, cu tavane mai înalte, candelabrele mari, clasice sau moderne, pot fi cea mai bună opțiune. Aceste dispozitive au, de obicei, cel puțin 30 de inci în diametru și pot face o adevărată declarație într-o cameră.

Lumini suspendate

Luminile suspendate sunt perfecte pentru a ilumina suprafețe mari, deoarece sunt adesea mai eficiente decât alte tipuri de lumini. Sunt excelente în special pentru persoanele care au planuri de etaj deschise, deoarece pot fi atârnate de tavan pentru a ilumina o zonă largă. De asemenea, sunt destul de ușor de instalat, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la angajarea unui electrician.

Luminile încastrate

Luminile încastrate sunt cele mai bune atunci când vrei să evidențiezi ceva anume în camera ta de zi. De exemplu, dacă ai un tablou sau o oglindă mare pe un perete, luminile încastrate te vor ajuta să atragi atenția asupra acestor obiecte, înconjurându-le cu lumină. O bună regulă de bază este că, dacă există un singur lucru în camera dvs. de zi care trebuie evidențiat, luminile încastrate sunt probabil cea mai bună alegere pentru a ilumina spațiul din jurul acestuia!

Aplice de perete

Aplicele de perete sunt perfecte pentru a ilumina colțurile întunecate, făcându-le în același timp să arate ca și cum ar aparține mai degrabă unei galerii de artă decât sufrageriei tale! Luminile de perete vin în toate formele și dimensiunile, așa că, fie că vrei ceva simplu, cum ar fi o lampă de accent, sau ceva elaborat, cum ar fi cele tip sconces, cu siguranță există ceva pentru toate gusturile și bugetele!

Lămpi de masă

Acestea oferă lumină concentrată acolo unde ai cea mai mare nevoie de ea fără a ocupa prea mult spațiu pe o noptieră sau pe o măsuță laterală din camera ta de zi!

Lămpi de podea

Lămpile de podea oferă lumină ambientală pe suprafețe mari, fără a fi nevoie să folosești multe lumini individuale răspândite prin cameră – sunt, de asemenea, excelente pentru a crea efecte mohorâte cu ajutorul întrerupătoarelor cu variator!

Cum să alegi un corp de iluminat: dimensiune, formă și stil

Atunci când cumpărați un nou corp de iluminat pentru camera de zi, trebuie să vă asigurați că acesta are dimensiunea și forma potrivite pentru spațiul dvs. Desigur, dacă aveți o casă mai veche cu tavane joase sau un loft modern cu tavane înalte, acest lucru va fi diferit. Dar, în general, iată câteva sfaturi:

Spațiile mai mici necesită corpuri de iluminat mai mici – un candelabru mic va arăta ridicol într-o cameră mare, dar perfect într-una mică.

Spațiile mai mari au nevoie de corpuri de iluminat mai mari – nu doriți o lampă de masă mică într-o cameră de zi mare, deoarece va arăta deplasat.

Un corp de iluminat rotund este mai potrivit pentru un spațiu deschis decât unul unghiular; acesta creează un sentiment mai primitor și face ca spațiul să pară mai mare decât este de fapt.

În ceea ce privește stilul, există două opțiuni: modern și tradițional. Corpurile de iluminat moderne tind să fie elegante și minimaliste; corpurile de iluminat tradiționale tind să fie mai ornamentate și elaborate.