7 moduri in care poti pastra buchetul de mireasa dupa ziua nuntii

okflora

Evenimentul a trecut, ai avut o nunta ca in povesti, dar parca iti pare rau pentru toate aranjamentele florale care se vor pierde si, in special, pentru buchetul de mireasa pe care nu te induri sa il arunci. Sunt multe mirese care se intreaba cum pot pastra minunatele buchete mireasa din ziua nuntii si, totodata, cum pot sa prelungeasca viata florilor prezente in aranjamente.

Din fericire exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca florile tale vor trai mult timp dupa ziua cea mare. Iata cateva dintre acestea.

Presarea buchetului de mireasa

Una dintre cele mai traditionale moduri de pastrare a buchetelor sau a celor mai frumoase flori din aranjamente nunta este presarea. Aceasta este un proces relativ simplu si necesita intinderea florilor pe o hartie pergament si punerea lor intr-o carte voluminoasa si grea. Se recomanda sa adaugi deasupra un alt strat de hartie pergament pentru a opri transferul de cerneala. Inchide cartea, aseaza deasupra ei cateva obiecte grele si lasa-o sa stea astfel timp de 10 zile.

Inrameaza florile de nunta presate

Multi oameni aleg sa inrameze florile de nunta si sa le posteze in casa, ca un memento minunat pentru ziua aceea. Pentru mai mult farmec, langa florile presate se pot adauga accesorii de pe rochia de mireasa sau butonii mirelui. Totodata, florile presate se pot lipi in albumul cu poze de la nunta.

Usuca florile de la nunta

Daca vrei sa pastrezi florile de nunta in forma lor originala, uscarea ar putea fi cea mai buna optiune. Majoritatea florilor se usuca bine daca se foloseste un proces lent, la intuneric. In acest mod se pastreaza mai bine culoarea si parfumul lor. Asigura-te ca buchetul este bine legat si agata-l cu capul in jos intr-un loc uscat si intunecat timp de cateva saptamani.

Foloseste petalele de flori din buchetul de la nunta

Confectioneaza un saculet de matase – poti folosi chiar o bucata din rochia de mireasa – si umple-l cu petale uscate si flori din buchetul de mireasa. Asigura-te insa ca florile sunt perfect uscate inainte de a le introduce in saculet. Ulterior poti utiliza saculetul pentru a odoriza camera, rufele sau dulapurile.

Creeaza un glob de conservare a florilor

Devine tot mai populara conservarea florilor din buchetul de mireasa intr-un glob. In acest mod florile sunt imortalizate perfect pentru totodeauna si se pot afisa cu usurinta.

Foloseste gel de silice pentru a usca florile

Gelul de silice pastreaza aproape intacte forma florilor, fiind un mod extrem de simplu pentru a le pastra. Formeaza o baza de silicagel intr-un recipient etans si incorporezaa buchetul in aceasta. Toarna apoi silicon in jurul petalelor, asigurandu-te ca nu strici forma florilor.

Ceruieste florile

Aceasta este o metoda putin mai complicata de conservare a florilor, asa ca ar trebui sa exersezi inainte pentru a nu strica florile de la nunta. Procedeul implica topirea cerii intr-o cratita si scufundarea si scoaterea rapida a florilor in parafina. Dupa care se atarna cu capul in jos si se usuca.

Pentru a benecificia de consiliere si de servicii profesionale in domeniul aranjamentelor si a florilor de nunta, nu ezita sa contactezi floraria OkFlora, care ofera de multi ani servicii de cea mai buna calitate.