7 permise reţinute pentru alcoolemii record – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

7 şoferi băcăuani au reuşit nu numai să rămână pietoni, dar şi să

fie anchetaţi penal după ce au fost prinşi de poliţişti la volan, deşi consumaseră mari cantităţi de alcool. Recordman e un tânăr de 23 ani din Agăş, în cazul căruia etilotestul a indicat 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost oprit pentru un control de rutină. Comportamentul lui i-a făcut pe poliţişti să îi ceară să sufle în aparatul etilotest, care a indicat 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Comăneşti, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acum are dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cazul lui ajungând în fața Judecătoriei Moineşti.

Sâmbătă seară, un alt tânăr de 23 ani, din comuna Bârsăneşti, a reuşit să pice şi el etilotestul, cu un rezultat apropiat. În cazul lui, rezultatul a fost de 1,11 mg/l. La mică distanţă în topul alcoolemiilor indicate de etilotest la şoferi băcăuani în ultimul weekend e un bărbat de 48 ani din Mărgineni. El a fost oprit de poliţişti în Traian şi, în cazul lui, etilotestul a indicat 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt băcăuan nu a fost suficient de norocos încât să fie depistat înainte de a intra în probleme mai mari. Acesta conducea un autoturism pe strada Constantin Ene, către Secţia 1 de Politie, când a ajuns la intersecţia cu strada Spiru Haret, iar pe fondul vitezei şi a consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul şi a intrat în stâlpul porţii de acces în incinta unei societăţi comerciale, oprindu-se în curtea acesteia.

În urma accidentului, a rezultat avarierea autoturismului, distrugerea porţii de acces şi vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la SJU Bacău. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.