Abatitoarele, echipamente HoReCa nelipsite in unitatile de alimentatie publica
Mai ales in conditiile dificile de functionare din ultimii ani, alegerea unor echipamente HoReCa de cea mai buna calitate este esentiala pentru unitatile din industria ospitalitatii. Doar cine este atent la fiecare amanunt va fi apreciat de clienti si va reusi sa isi pastreze sau chiar sa isi consolideze pozitia pe piata.
Pe langa cuptoare, grilluri si tot ceea ce este necesar pentru pregatirea mancarii, la fel de importanta este alegerea unor echipamente HoReCa de la Fresco Expert potrivite pentru conservarea alimentelor in cele mai bune conditii. Este vorba despre lazi, dulapuri si camere frigorifice, dar si despre abatitoare.
Ce este un abatitor si ce avantaje aduce folosirea lui?
Cunoscut si sub numele de Blast chiller, un abatitor reprezinta cel mai sigur sistem de racire accelerata a preparatelor, deoarece reuseste sa le aduca la o temperatura scazuta intr-un timp extrem de scurt, comparabil cu orice alta varianta de racire.
Acest tip de echipamente HoReCa reprezinta o investitie absolut necesara pentru patronii de restaurante, unitati de tip fast food si business-uri care ofera servicii de catering. Folosirea sa aduce numeroase avantaje, usor de observat indata dupa achizitionare.
Primul mare avantaj consta in faptul ca un abatitor reduce considerabil pierderile produse de alterarea sau expirarea alimentelor si preparatelor. Patronii si administratorii stiu ca fiecare ban conteaza si de aceea tin mereu cont de acest aspect. Instalatia de racire scade rapid temperatura alimentelor chiar si de la temperaturi de + 65 de grade Celsius pana la + 10 grade Celsius. De asemenea, exista si posibilitatea de congelare usoara, pana la – 8 grade Celsius. Astfel, este eliminat total riscul de a pierde bani din cauza ca racirea alimentelor nu se realizeaza suficient de repede.
Un al doilea beneficiu esential se refera la faptul ca posibilitatea de a raci rapid alimentele permite si reducerea semnificativa a timpului de servire a acestora. Clientul primeste mai repede mancarea pe care a comandat-o, indiferent daca o asteapta la masa unui restaurant sau daca a optat sa ii fie adusa la domiciliu. Si, cu cat este mai multumit de promptitudinea cu care a fost servit, cu atat cresc sansele sa comande si pe viitor din acelasi loc.
Un al treilea avantaj esential, a carui importanta este deplin cunoscuta de toti cei cu experienta in domeniu, se refera la faptul ca acest tip de echipamente HoReCa respecta toate normele legale in vigoare. Este vorba despre reglementarile Directiei Sanitar Veterinare si despre cele ale Sistemului de Analiza a Riscurilor in Punctele Critice de Control (prescurtat HACCP, de la denumirea din limba engleza: Hazard Analysis of Critical Control Points).
Unde gasiti cele mai performante abatitoare?
Fresco Expert are o experienta de trei decenii pe piata romaneasca, in tot acest timp oferindu-le antreprenorilor cele mai performante echipamente HoReCa, realizate de producatori de top pe plan international, precum Electrolux Professional sau Virtus Group GmbH.
In prezent, oferta de abatitoare disponibila in magazinul online Fresco.ro cuprinde mai multe tipuri de echipamente de tip chiller sau chiller freezer, cu capacitati si dimensiuni diferite, astfel incat sa se potriveasca necesitatilor fiecarei afaceri in parte.
Daca nu toti angajatii dumneavoastra stiu cum sa foloseasca acest tip de echipamente HoReCa, Fresco Expert va pune la dispozitie si servicii de consultanta, proiectare si livrare, montaj, training si servicii post-livrare. Totul, pentru a creste performanta in industria ospitalitatii!