Afla despre chitarile Takamine!

Toti chitaristii pasionati de instrumente vor sti ce reprezinta o chitara Takamine. Aceste chitari Japoneze sunt vazute ca un prestigiu pentru multi, mai ales pentru cei care tin la calitatea sunetului. Takamine a inceput ca o mica afacere de familie cu sediul in Japonia, dar de atunci a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de chitari acustice din lume.

Istoria chitarelor Takamine poate fi datata inca din 1962, iar marca a devenit globala la mijlocul anilor 1970, cand Takamine a profitat de popularitatea tot mai mare a chitarei in Japonia si in intreaga lume.

Pe masura ce chitara acustica a crescut in popularitate ca instrument dominant in muzica populara in anii 1960, acelasi val a avut loc in Japonia. Takamine a inceput ca un mic atelier de instrumente la baza Muntelui Takamine din Gifu, Japonia. Cu toate acestea, abia in 1968 compania a inceput sa se dezvolte in corporatia globala asa cum este astazi.

Aceasta companie a inceput in 1959 ca o umila afacere de familie situata la poalele Muntelui Takamine, in centrul satului Sakashita. In 1962 au luat numele locatiei sale (Takamine) si au inceput calatoria lunga catre ceea ce este astazi.

In Japonia, interpretarea la chitara a devenit foarte populara in anii 60, ceea ce a ajutat-o ​​pe Takamine sa creasca si sa implementeze noi metode pentru a-si satisface clientii. Acest succes local i-a permis lui Takamine sa se extinda la nivel international in 1975, aratandu-si calitatile restului lumii.

La cativa ani de la crearea sa, Takamine si-a propus sa-si dezvolte distributia si sa ajunga la mai multi artisti si designeri. Masa Hirade, un lutier talentat care era binecunoscut la acea vreme, s-a alaturat Takamine in 1968 pentru a ajuta la imbunatatirea calitatii chitarelor lor.

Initial, el a fost pionier in multe imbunatatiri ale liniei lui Takamine, in special chitarele clasice. Curand, sub conducerea lui Hirade, Takamine a reusit sa-si extinda livrarea in strainatate in 1975 si sa devina o companie globala.

La mijlocul anilor 1970, Hirade a devenit presedinte al companiei. Hotarat sa lanseze numele lui Takamine intr-o marca globala, el l-a facut partener pe Kaman Music Corporation cu sediul in Statele Unite. A inceput o operatiune de export international in 1975.

In acelasi timp in care Takamine a castigat notorietate la nivel mondial pentru maiestria sa si excelenta in designul chitarelor acustice, muzica populara a intampinat o problema. Pe masura ce salile de concert au crescut in dimensiune, la fel au crescut sunetele muzicienilor care cantau pe ele. Dar artistilor si tehnicienilor deopotriva le-a fost greu sa recreeze sunetul chitarelor lor acustice in timp ce cantau prin microfoane pe difuzoarele mari.

Takamine a facut o descoperire in tehnologie pentru a rezolva aceasta problema, au dezvoltat Palathetic sub pickup. Cheia dezvoltarii tehnologiei a fost ca pickup-ul era alcatuit din sase traductoare electrice, cate unul pentru fiecare sir, iar vibratiile corzii pulsate intrau direct din punte.

Takamine a lansat prima chitara electrica acustica in 1979 – PT-007S. Nu numai ca a amplificat eficient sunetul acustic, dar a minimizat lantul dintre zgomot si feedback pentru a produce cea mai curata si mai stralucitoare chitara acustica Takamine folosita vreodata printr-un amplificator.

Devenind cunoscuta in 1978, chitara Takamine au fost sustinuta in scurt timp de artisti proeminenti precum Bruce Springsteen si Jackson Browne. De asemenea, Eagles au cantat un Takamine cu 12 corzi electric-acustice piesa celebra „Hotel California”.

Takamine a dezvoltat tehnologia chitarei acustice odata cu inventarea primului preamplificator cu o singura unitate, care permitea folosirea de amplificatoare interschimbabile in timpul spectacolelor. Aceasta ultima descoperire a castigat si mai multa recunoastere pentru Takamine, care astazi ramane unul dintre cei mai buni producatori de chitare acustice din lume.

De o jumatate de secol, Takamine s-a dedicat cu mandrie artei de a crea chitare de calitate. Cariera sa indelungata in inovatie si dezvoltarea continua a artei sale i-a plasat in elita mondiala a producatorilor de chitare acustice si acustic-electrice, cu design extraordinar de chitare si calitate excelenta. Acest brand este favoritul multor chitaristi din intreaga lume.

A detine o chitara Takamine inseamna a detine un  instrument fiabil si rezistent. Aceste chitari sunt rennumite pentru duritatea si rezistenta lor intr-o gama larga de performante. Indiferent daca sustineti un mic spectacol de club sau un concert in arena mare, Takamine va putea oferi volumul si sunetul grozav de care aveti nevoie.

Un alt motiv pentru a alege Takamine este pentru electronicele lor. Takamine a fost una dintre primele companii care a pus pickup-uri si preamplificatoare de calitate in chitarele lor acustice si continua sa inoveze in acest domeniu. Angajamentul lui Takamine fata de calitate, atentia la detalii si tehnologiile inovatoare ii diferentiaza de alte companii care produc instrumente.

In plus, utilizarea diferitelor lemne pentru constructia chitarelor lor are ca rezultat un sunet unic, care este cautat de multi chitaristi. Atunci cand sunt combinate cu electronica lor excelenta si durabilitatea generala, este usor de inteles de ce Takamine este una dintre cele mai populare marci de chitare din lume.

Muzicienii populari care folosesc chitare Takamine sunt: Bruce Springsteen; Jon Bon Jovi; Garth Brooks; Neil Simon; Nancy Wilson. Un alt muzician celebru cunoscut pentru dragostea lui pentru chitarele Takamine este Dave Stewart de la Eurythmics. A fost un fan timpuriu dupa ce a gasit un Takamine intr-un magazin de chitare din Nashville, pe vremea cand produsele companiei au ajuns pentru prima data pe tarmurile americane.

Aproape sigur ati auzit un Takamine in actiune. Don Felder a folosit un Takamine cu 12 corzi cu un pickup DeArmond pentru a reda introducerea la Hotel California. La acea vreme, Eagles erau deja megastaruri, asa ca utilizarea lor a unui Takamine a fost o alegere deliberata, deoarece le placea calitatea sunetului.

Asadar, daca sunteti in cautarea unei chitare de inalta calitate care sa va ofere ani de serviciu, atunci Takamine este cu siguranta un brand care merita luat in considerare.