Alegerea espressorului de cafea

Cand vine vorba de ofertele la espressoare de cafea, se vor intalni adesea termeni tehnici confuzi. De la cazanele cu un singur circuit, cu doua circuite, pana la ce masina se potriveste cel mai bine cerintelor personale.

Pentru a evoca bautura iubita de toata lumea atat de mult, apa este incalzita mai intai la aproximativ 90 ° C intr-un ceainic sau folosind un radiator. Apoi este presat prin pulbere fina de cafea sub o presiune de aproximativ 9 bari. Presiunea necesara este generata fie de o maneta, fie de o pompa. Deoarece o baza de espresso este secretul multor bauturi delicioase din lapte, aparatele espresso au aproape intotdeauna o bagheta cu abur care poate fi utilizata pentru a crea spuma de lapte cremoasa. Prin urmare, un aparat espresso produce apa fierbinte pentru espresso pe de o parte si abur pentru spuma de lapte pe de alta parte. Expressoarele sunt electrocasnice de care ai cu siguranta nevoie atunci cand vrei sa te bucuri de cea mai buna cafea in fiecare zi. Alege produsul potrivit si cu siguranta vei obtine zi de zi cafeaua de care ai nevoie pentru a obtine energie si pentru a te simti cat mai bine fara sa fie necesar sa te stresezi ca uiti ibricul pe foc sau ca trebuie sa astepti langa aragaz pana cand cafeaua se face. De asemenea, avand un dispozitiv de facut cafea potrivit nu vei mai apela la cafea instant doar pentru ca se face repede si vei putea savura gustul cafelei proaspete clasice.

Daca nu se va pregati un espresso clasic si doar un cappuccino pentru vizitele de duminica, ar trebui cautat un aparat cu un singur circuit. Un circuit dual este alegerea potrivita daca se consuma in mod regulat bauturi din lapte. Cea mai multifunctionala dintre aparatele de espresso este cazanul dual. Acest tip de masina permite optimizarea absoluta a espressorului si a oricaror bauturi din lapte, dar de obicei merita doar pentru perfectionistii reali.

Producatorii de aparate espresso de astazi se bazeaza in principal pe pompe actionate electric. Exista doua sisteme care ar trebui evidentiate pe scurt: Pompa de vibratii domina segmentul masinilor de uz casnic, deoarece este mai ieftina si economiseste mai mult spatiu. Conform unui test de comparatie, aceasta varianta nu este in niciun caz inferioara unei pompe rotative mult mai scumpe din punct de vedere al gustului. Pompa rotativa justifica pretul mai ridicat, pe de o parte, cu o capacitate semnificativ mai mare, ceea ce inseamna ca poate furniza mai multe grupuri de cafea cu presiune constanta si, pe de alta parte, cu o mai buna robustete si netezime. Datorita acestor ultime caracteristici, este de asemenea interes pentru baristii cu discernamant.

Ceainicul contine apa pentru prepararea espresso-ului sau abur pentru spumarea laptelui. Acestea sunt aduse la temperatura ideala de un element de incalzire, care trebuie mentinut cat mai constant posibil – caracteristici precum un control al temperaturii PID sau un cazan izolat sunt deosebit de utile. Un alt factor este dimensiunea cazanului, care creste capacitatea de aspirare a apei si a aburului.

Presostatul este un regulator de presiune care este instalat in cazanul cu circuite duale sau in cazanul cu abur al cazanelor duale. Daca presiunea scade, presostatul porneste incalzirea si astfel regleaza indirect temperatura.

Atunci cand se decide la un espressor care indeplineste cel mai bine cerintele individuale, este recomandabil asortarea mai intai in functie de tipul de fierbator. Cercul unic reprezinta intrarea ieftina in lumea espresso-urilor gustoase, dar isi arata si slabiciunea daca sunt preparate mai multe cappuccino intr-un timp scurt. Circuite duale bune sunt de la aproximativ 4000 RON si acestea cu siguranta rezolva problema.