Anca Sigartău, Eliza Noemi Judeu şi Radu Bogdan Ghelu, în cursa pentru funcţia de director al Teatrului Municipal Bacovia

După ce prima încercare de ocupare a funcției care a fost lăsată liberă de Adrian Găzdaru a fost anulată din cauza unor „vicii de procedură”, la

sfârșitul lunii urmează să aibă loc o nouă selecție. Vineri, 13 martie, a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor. Surse bacauinfo.ro spun că actorul Costel Cașcaval nu s-a mai înscris, dar sunt trei candidați: Radu Bogdan Ghelu, Eliza Noemi Judeu și Anca Sigartău. Dintre ei, doar Judeu nu a răspuns apelurilor bacauinfo.ro pentru a confirma sau infirma informația.

Teatrul Bacovia trebuie să renască, el trebuie redat băcăuanilor.(…) Teatrul Bacovia înseamnă iubire. Ce înseamnă acest proiect? Iubire pentru băcăuani. Ce înseamnă un al doilea concurs? Înseamnă că ești sigur pe tine și nu vrei să renunți la un lucru care este bine făcut” – a declarat pentru bacauinfo.ro Radu Bogdan Ghelu.

 

  • Click to open image! Click to open image!
  •  

Anca Sigartău e la al doilea concurs la care se înscrie pentru funcția de director al unui teatru de stat. În 2014 a concurat cu Adrian Găzdaru pentru funcția scoasă la concurs de Teatrul Excelsior, dar atunci „a fost ceva de pe o zi pe alta”. „Au fost trei concursuri înainte. Eu m-am dus la ultima etapă și asta a spus mult” – ne-a declarat Anca Sigartău, care a a rămas în inimile băcăuanilor iubitori de teatru prin două spectacole invitate la Gala STAR: „Vreau să fiu actriță” de Roberto Mauro și „Pușlamaua de la etajul 13” de Mircea M. Ionescu.

Teatrul Bacovia este un teatru care merită mai mult. Toată zona Moldovei merită mult mai mult și cred ca se pot face lucruri extraordinare. Potențial există. Eu am jucat în multe locuri în țara asta, dar tehnic ca la Bacău nu am întâlnit în niciun teatru și asta am zis-o peste tot cu mult înainte de a mă gândi să vin (…) Este un concurs foarte serios și îl iau ca atare. Nu cred ca am vreun avantaj că sunt din Capitală, cred că s-au înscris oameni competenți și să dea Dumnezeu să fie cum e mai bine pentru Bacău”, a declarat Anca Sigartău pentru bacauinfo.ro.

Nu am mai condus un teatru de stat, am condus o Companie independentă de teatru, dar funcționez într-un teatru de stat din 1990, știu despre ce e vorba. Am făcut cursuri de management cultural, am pregătirea necesară pentru așa ceva. Am făcut și o lucrare de doctorat, am avut o temă de cercetare pe companiile teatrale: cum funcționează colectivul teatral…” – a mai precizat Sigartău.

Susținerea proiectelor de management în cadrul interviului e programată pentru 31 martie.

Sursa foto: Anca Sigartău, Radu Bogdan Ghelu