Anton Șiler, primarul din Nicolae Bălcescu, următorul pe lista Parchetului

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, chemat pentru audieri la Parchet. Ancheta

procurorilor vizează construirea unui gard la școala din satul Valea Seacă. Anton Șiler a confirmat: „E o problemă, sunt niște lucruri de clarificat. E vorba despre 10 – 12 persoane chemate pentru declarații”.

Anton Șiler, primarul comunei Nicolae Bălcescu, a fost chemat la audieri pentru a da explicații cu privire la ancheta aflată în desfășurare în care sunt cercetate mai multe persoane.

Dosarul penal a fost constituit în urma sesizărilor potrivit cărora lucrările de construcție a gardului de împrejmuire a școlii cu clasele I – VIII Valea Seacă nu au fost realizate conform contractului.

Edil al uneia dintre cele mai bogate primării din județul Bacău, Șiler confirmă pentru bacauinfo.ro chemarea la audieri. „Da. E o problemă, sunt niște lucruri de clarificat, la Parchet. Este vorba despre un constructor care a executat o lucrare unde prejudiciul a fost recuperat. Este o construcție de gard din 2011. La un gard trebuia să mai pună niște stâlpi și nu a pus. Acum i-a pus la loc. E vorba despre 10 – 12 persoane chemate pentru declarații,”explică Șiler, ceea ce ar sugera că dosarul privește plata unor lucrări neefectuate.

Surse administrative din comuna Nicolae Bălcescu susțin implicarea primarului Șiler și în alte fapte cercetate de procurori. Acesta a infirmat că ar fi fost chemat și pentru declarații cu privire la asfaltarea unui drum, o investiție de 1,5 milioane euro, fonduri europene, derulată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – submăsura 322 d – lucrări de refacere și modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundații. Proiectul a vizat asfaltarea și modernizarea a 9 km din drumul de legătură dintre satele Valea Seacă – Lărguța. Suprafața asfaltată se oprește la un moment dat în pădurea traversată. 

În pragul campaniei electorale, Anton Șiler este decis să candideze pentru un nou mandat la conducerea comunei Nicolae Bălcescu, chiar dacă PSD ar tatona deja alte nume, luând în considerare inclusiv candidați ai Opoziției locale. „Da. Sigur. Am motive foarte întemeiate pentru care să-mi depun candidatura.”