Așteptările privind forarea unui puț

Atunci când nu ai experiență cu un proces de forare a unui puț pentru apă, atunci este posibil ca acest proiect să ți se pară mai complicat, așa că este important să colaborezi cu o companie care are experiență așa încât să nu fii descurajat de varianta săpării unui puț de apă, așa cum este compania Prodac  ; un alt aspect important este faptul că trebuie să cunoașteți pașii unui proiectului de forare și tehnologia utilizată așa încât să nu existe surprize și să știți la ce să vă așteptați, să aveți o perspectivă de ansamlu asupra acesui plan.

Prima etapă este să luați decizia de a fora un puț pentru apă și să alegeți o firmă cu care să colaborați pentru acest proiect, o companie cu care să aveți o colaborare bună, care să aibă experiență pe proiecte asemănătoare și care să aibă mașinării performante; această companie trebuie să vină și să constate locația, să vadă cât de ușor poate face rost de autorizațiile necesare forării, să propună metoda de găurire adecvată, de obicei cea mai frecventă fiind găurirea rotativă dublă. Se utilizează un burghiu rotativ care utilizează același principiu ca și unul de mână iar pământul în care se sapă este eliminat în sus.

Tubul puțului este căptușit cu o carcasă din oțel plastic care protejează apa de contaminarea din împrejurimi; în situația în care apa se află într-o zonă nisipoasă sau cu pietriș, se utilizează un fel de filtru care permite doar apei să intre.

După ce a fost realizată forarea, se instalează o pompă de apă cu care se extrage apa din puț, apă care se fitrează și se analizează debitul pentru a se stabili cel corect; un alt aspect foarte important este dezinfectarea apei și eliminarea bacteriilor apei după o analiză detaliată, apoi pompa este pregătită pentru a-și îndeplini sarcinile.

La finalul îndeplinirii proiectului puteți culege roadele investiției dvs. și a muncii companiei cu care s-a colaborat, utilizând apa din propria fântână fără a mai fi necesare diverse artificii pentru a avea acces la apă.