Atunci cand apartinatorul ia decizia corecta

Sunt momente in care omul aflat in cauza nu mai poate lua decizii pentru el insusi si atunci intra in scena apartinatorul. Fie ca este vorba de o boala grava, fie ca a survenit decesul, apartinatorul intra in scena si preia rolul persoanei care nu mai poate actiona si decide si el organizeaza totul.

Deciziile corecte ale apartinatorului ii usureaza lui insusi sarcinile si ii ofera o stare de spirit potrivita sa faca fata celor mai dramatice incercari.

Repatriere decedati este singura decizie corecta a celor care pierd persoane iubite departe de tara. Firmele specializate in repatrieri reprezinta alegerea corecta pentru ca:

-au reprezentante in toate statele europene si organizarea repatrierii va fi cat se poate de operativa. In 72 de ore se poate rezolva si cea mai delicata solicitare a unui apartinator.

-colaboreaza cu institutiile statului respectiv de mult timp, reprezentantul insarcinat cu intocmirea dosarului cunoaste foarte bine limba tarii respective si actele vor fi complete si eliberate la timp.

-personalul cunoaste si aplica legislatia funerara internationala, de aceea repatrierea va avea loc fara probleme. O repatriere este interzisa in cazul in care familia nu a desemnat o firma de pompe funebre care sa se ocupe de repatriere si doreste sa se ocupe singura de organizare. Daca lipseste adeverinta de imbalsamare, adica nu a fost facuta injectia de conservare si nu exista dovada parcurgerii acestei etape, transportul funerar international va fi oprit. Lipsa unui act din dosarul de repatriere intarzie de asemenea intoarcerea catre tara pana la completarea dosarului.

De asemenea, nu se permite aducerea mortului in Romania in orice sicriu, ci i n doua sicrie: unul din zinc si altul din lemn masiv, iar cand decedatul este scos din sala in care a fost pregatit, capacul se sigileaza.

-flota este compusa din masini funerare autorizate, pregatite tot timpul sa plece la drum pentru readucerea in tara a celor care mor departe. In afara reviziilor tehnice, masinile au si autorizatiile necesare. Ele sunt conduse de soferi responsabili care gestioneaza perfect sarcina pe care o au de indeplinit.

-au program non-stop si raspund si solicitarilor venite la ore tarzii in noapte sau in zile de sarbatoare.

Apartinatorul poate cerceta indeaproape firma pe care o alege sa organizeze repatrierea celui drag, fiindca are la indemana multe mijloace. Nici nu trebuie  sa se deplaseze pentru investigatii corecte. Mai intai intra pe site-ul firmei pentru a analiza aspectul site-ului, structura acestuia si bogatia de informatii.

O persoana care alege repatrierea pentru cel drag are dreptul sa stie totul despre cum decurge acest proces complex. Apoi verifica empatia de care da dovada operatorul de servicii care preia apelurile. Daca acesta se dovedeste suficient de rabdator ca sa asculte si sa explice, sa raspunda prompt solicitarilor si sa incurajeze inseamna ca firma merita increderea sa fie desemnata in a organiza repatrierea.

Mai sunt si mesajele celor care au solicitat serviciile si evelueaza colaborarea cu firma de pompe funebre respectiva si nu in ultimul rand, galeria care contine fotografii din timpul repatrierii.

Sigur ca este importanta si onestitatea stabilirii pretului, experienta firmei pe piata, toate acestea conturand imaginea furnizorului de servicii in fata fostilor si actualilor solicitanti.

Rolul de apartinator nu este sub nicio forma usor, dar se impune sa fie interpretat magistral, fiindca semenii care evolueaza pe scena sociala urmaresc cum interpreteaza cineva acest rol al datoriei morale. Poate ca multora nu le pasa de gura lumii si este mai bine asa, dar cel mai aspru judecator ramane propria constiinta si ea se dovedeste neiertatoare.

Lipsa celui drag doare, dar doare mai mult sentimentul datoriei neimplinite, al lipsei de implicare in organizarea inmormantarii, a parastasului, a ingrijirii mormantului.

De-a lungul erelor oamenii si-au fost unii altora amici, soti, vecini, iubiti, parinti. Ei s-au nascut in contratimp si atunci supravietuitorii au organizat calatoria finala a decedatilor din lumea cu dor in lumea cea fara de dor. E trist, dar este firesc, dupa cum este fireasc ca niciun cetatean al planetei sa nu fie ingropat intr-o tara straina, ci sa fie adus acasa, oricat de mare ar fi efortul depus!

Lumea este ca un tren lung, dupa cum si-au imaginat poetii. Unii coboara fiindca au ajuns la destinatie, in timp ce altii se urca plini de speranta.

Repatrierea a fost inventata din dragoste pentru oameni: pentru cei ce pleaca pentru totdeauna din aceasta lume si pentru cei care raman. Echipa care organizeaza totul preia toate sarcinile apartinatorilor ca acestia sa primeasca in schimb timpul impacarii cu noua situatie data. Firmele de pompe funebre care se ocupa de acte, de pregatirea defunctului, de transportul funerar intern sau international, de parastase si de furnizarea tuturor produselor necesare inmormantarii traditionale dau dovada de multa omenie.

Familia indurerata nu este lasata singura sa faca fata provocarilor cand este vulnerabila din cauza doliului pe care il poate in suflet.

Doliul este una dintre cele mai grele perioade ale vietii, fiindca moare nu numai o persoana draga, ci o parte din trecut, moare un intreg univers tesut in jurul decedatului.

In concluzie, apartinatorul decide ceea ce este mai bun pentru decedat, iar repatrierea este singura solutie, in cazul in care decesul a survenit dincolo de zarile albastre. Instrainarea unei persoane care nu se mai poate apara este o forma de lasitate maxima. O contiinta curata se linisteste, oricat ar suferi de mult, dar una vinovata nu va inceta sa mustre.

Repatriere decedati reprezinta un dar de pret facut celui care a ales instrainarea pentru un timp, sacrificandu-se pentru binele familiei sale.