Auditul SEO – primul pas catre imbunatirea site-ului tau

Orice business trebuie sa fie prezent online pentru a fi vizibil in fata unui public cat mai vast, iar pentru asta este nevoie de propriul site. Totusi, un simplu site nu ajunge oricum in fata publicului tinta, ci este necesar un ansamblu de proceduri. Sprijinul unei echipe cu experienta este bine venit in acest sens, iar un audit SEO gratuit poate fi primul pas catre diagnosticarea site-ului pentru a identifica care sunt masurile ce se pot lua.

Cresterea pe cale organica ar trebui sa fie una dintre prioritatile oricarui site, iar rezultate chiar daca se obtin pe perioade lungi de timp, efectele benefice sunt mai usor de mentinut. Astfel, un audit SEO poate fi modalitatea ideala prin care se pot identifica imediat masurile care trebuie luate, urmand ca mai apoi sa fie puse in practica.

In ziua de azi site-urile trebuie sa se concentreze pe experienta utilizatorilor, iar acestia sa gaseasca instant tot ceea ce cauta. Prea multe sau prea putine informatii pot strica, la fel si design-urile incarcate sau paginile care se incarca prea greu, iar un audit SEO pentru website-uri poate fi modalitatea ideala prin care sa se determine continutul, functiile si structura ideala pentru proprii utilizatori.

Este nevoie de o analiza SEO on page pentru a putea lua cele mai bune masuri cu privire la continut. Conteaza bounce rate-ul, numarul de vizite pe fiecare pagina, timpul petrecut pe site si nu numai, iar performantele slabe pot fi un semn al unui continut nepotrivit intrucat utilizatorii nu gasesc ceea se asteapta. Motoarele de cautare pun accent pe experienta utilizatorilor, motiv pentru care prin intermediul unui audit SEO gratuit pot fi identificate rapid minusurile si masurile care se pot lua pentru a atinge cele mai mari performante. Totodata, in urma auditului se poate alcatui un plan foarte bine pus la punct, care sa se concentreze pe calitatea continutului care nu doar sa multumeasca utilizatorii, dar care sa ajute si la o crestere organica.

Totusi, optimizarea SEO se modifica constant, motiv pentru care este nevoie ca specialistii sa tina pasul cu toate modificarile si sa fie la curent cu tot ce este nou. Practicile eficiente de azi pot sa nu mai fie recomandate in cativa ani, ba chiar sa aduca penalizari, ceea ce presupune ca este mai simplu pentru orice business sa se concentreze pe afacere si sa lase SEO pe mainile specialistilor.

Identificarea cuvintelor cheie relevante reprezinta o alta etapa importanta intr-o campanie SEO eficienta, insa asta nu este suficient, ci trebuie si sa fie folosite si distribuite in mod corespunzator. Nu este de ajuns ca aceste cuvinte cheie sa fie mentionate intr-un text, ci trebuie sa fie bine optimizate si sa respecte toate rigorile. Se poate face si o analiza SEO off page pentru identificarea problemelor care se pot rezolva, posibilitatile fiind, din nou, foarte variate.

Exista diferite masuri ce se pot lua in fiecare context, iar colaborarea cu o agentie cu experienta se dovedeste a fi o idee excelenta pentru orice business. Nu conteaza care este domeniul in care acestea opereaza, pentru ca intotdeauna se pot lua masurile adecvate. Cei de la ClickBrainiacs lucreaza de multi ani in domeniu, ceea ce presupune ca au avut timp sa invete din toate si astazi sunt capabili sa vina cu solutii optime pentru fiecare client.

Totodata, costurile implicate se pastreaza la valori minime in comparatie cu serviciile oferite la schimb, raportul calitate – pret fiind unul ideal. Asadar, nimeni nu este nevoit sa aloce cine stie ce bugete pentru a-si permite colaborarea cu o agentie de marketing online de succes care sa duca orice site in top!