Azil batrani senior center rezolva problemele de orice fel

Parabola de pe internet in care la batranete doi copiii trag in acelasi timp de fusta mamei, iar la batranete fug de ea nu este lipsita de acoperire, fiindca la batranete apar multe probleme care impun rezolvare.

Uitata intr-un sat departe de lume, mama batrana are nevoie sa fie vizitata, ajutata, sa i se completeze veniturile mici din care abia supravietuieste. Este normal ca un copil iubitor sa intoarca tot ce a primit in copilaria sa, cand ajunge la maturitate.

Este mult mai costisitor si ingrijorator sa fie tinut parintele sau bunicul acasa decat sa fie dus la azilul privat, unde se va simti ca in concediu. Acasa el are nevoie de:

-o persoana de buna credinta care sa il supravegheze si care sa ii faca menajul si nimeni nu isi asuma responsabilitatea fara bani. In cele mai fericite cazuri cineva poate cere 2000 de lei, in conditiile in care nu doarme cu batranul/batrana, iar acesta poate merge singur la toaleta.

-achitarea facturilor, a caldurii si alimentatiei zilnice. Costurile se pot ridica la 3 000 de lei lejer in fiecare luna.

La aceste costuri se adauga dusul la medic, la farmacie, medicamentele administrate zi de zi pentru reglarea tensiunii sau pentru alte probleme medicale.

Adunand toate acestea se ajunge la peste 6000 de lei, suma care depaseste pensia mamei de 2-3 ori.

Au fost apartinatori care au incercat sa isi tina bunicii sau unchii si matusile (nu aveau pe altcineva) acasa, temandu-se de gura lumii care ar fi spus ca au luat averea batranilor si i-au dus la azil si experienta a fost mult mai dureroasa.

Persoana pusa sa aiba grija de batrani le lua totul: puii din congelator, zaharul, uleiul, prosoapele, lenjeriile de pat, iar batranii rabdau toata ziua si patul lor era plin de mizerie, fiindca nu se puteau misca. In zilele de vara tipau in casa, sa fie auziti de vecini si sa le dea cineva o cana cu apa.

Vecinii au semnalat situatia nepotilor, dar cum nu au gasit pe altcineva sa aiba grija de batrani, s-au complacut mai departe in situatia data. Aveau rani pe tot corpul, au murit in saracie, de foame si de sete. Banii cheltuiti cu intretinerea lor nu au fost putini fiindca:

-nepotii achitau facturile, impozitele si hrana;

-lunar plateau femeia care se angajase sa le poarte de grija;

-cumparau si medicamentele si produsele de igiena necesare.

Ar fi fost de sute de ori mai bine, daca ii duceau la azil batrani senior center, locul in care li s-ar fi asigurat o batranete linistita si un sfarsit decent.

Asertivo s-a infiintat acum 8 ani si din acel moment a devenit acel dulce acasa dupa care tanjesc toti oamenii batrani carora le-au ramas casele goale, fiindca le-au plecat copiii demult. E dureros ca un parinte sa creasca trei copii, masa lui sa fie plina, in casa multa veselie, in curte sa alerge si sa se joace micutii, apoi sa se trezeasca peste cativa ani care trec ca un vis singur cuc in curtea si casa aceea. Ii dau lacrimile, stiind cata veselie clocotea in locuinta aceea.

Mai este un aspect care produce amaraciune. Copiii sunt mult prea ocupati sa vina in vizita, familia se reuneste rar si cand se reuneste, ei se cearta cine sa aiba grija de parintele supravietuitor. Se cearta in prezenta lui si ii frang sufletul.

Cea mai eleganta metoda este sa il aduca la caminul de batrani cu 150 de paturi. Evident ca nu au cum sa fie toate libere, datorita conditiilor premium de aici, dar un loc se gaseste in  mod sigur.

20 de medici cu experienta monitorizeaza starea de sanatate a rezidentilor tot timpul. Un bunic lasat singur acasa nu se poate duce la medicul de familie, mai ales daca este imobilizat. El suporta cu stoicism durerile, sa nu isi supere copiii.

3000 m.p. de gradina aduc multa bucurie bunicilor, stiind ca se pot plimba la azilul de batrani pe sub copaci si printre flori.

Aici nu mai trebuie adusa mancarea cu plasa de la piata, nu se mai chinuieste nimeni sa urce si sa coboare scari, sa faca ordine in camera pentru ca personalul asigura menajul. Rezidentii au notat serviciile acestui azil cu nota 10.

Dar nu s-a spus totul despre acest camin in care se organizeaza activitati care sa puna in valoare creativitatea si sa tina mintile ocupate. Fel si fel de ateliere sunt puse la dispozitia rezidentilor, sali de joc si de socializare si sala de recuperare medicala dotata cu fel si fel de aparate.

Batranii se bucura din plin de curatenie, de companie, de ingrijire, de mancarea gustoasa si de respectul cu care sunt tratati in acest camin.

Apartinatorii care nu stiu de existenta acestui azil pierd mai mult. In primul rand, nu sunt deloc linistiti stiindu-i pe cei dragi vulnerabili si singuri, mult prea departe de ei. In Bucuresti i-ar putea vizita la fiecare sfarsit de saptamana. In al doilea rand, un loc la azil costa 5000 de lei si rezidentul primeste totul: supraveghere, hrana, ingrijire, i se face menajul si se bucura de dotarile caminului.

Cine doreste mai mult pentru mama sau bunica sa, poate achita 9000 de lei pe luna pentru un pachet de servicii personalizat.

La acest camin sunt camere cu doua paturi si camere cu un pat, meniul poate fi de regim sau vegetarian conform stilului de viata al rezidentului. Orice persoana care este adusa aici este tratata cu mult respect si ingrijita responsabil.