Directori de deconcentrate, directori de școli și preoți, de-a valma, puşi

pe sârmă de vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, după ce la alegerile din 2 noiembrie n-au trecut testul urnei. gandul.info a pus mâna pe o înregistrare de senzație, în care Govor şterge pe jos cu social-democraţii din subordine pentru 983 de voturi, diferenţa înregistrată la el în bătătură între Klaus Iohannis, care a obţinut 43.100 voturi şi Victor Ponta, care a obţinut 42.117 de voturi.

Mircea Govor, şi în calitatea sa de  preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare, admite în înregistrarea făcută publică de gandul.info că în România concursurile pentru posturile din deconcentrate sunt făcături, că alocările de la bugetele judeţene sunt pe voturi şi, mai mult decât atât, scoate în evidenţă practici cu iz penal, cum ar fi şantajul: aduceţi voturi, primiţi bani de la Consiliul Judeţean, nu? – muriţi!

Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero, când se impart …(neinteligibil) zero  şi garantez că niciunul nu mai primeşte nimic. Staţi şi muriţi, asta e viaţa. Deja nu se mai poate. (…) Şi-o spun foarte clar. Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă – sunt cuvintele cu care li s-a adresat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, social democraţilor sătmăreni, conform gandul.info.

Zelul vicepreşedintelui CJ Satu Mare, care e şi şef peste Judeţeana PSD, e cu atât mai pervers cu cât nicăieri în legile statului directorii de şcoli nu sunt numiţi politic, și nici alocările de la bugetele judeţene nu sunt făcute pe voturi.

Mircea Govor a făcut trimitere şi la modul în care a reuşit să-și subordoneze Biserica Ortodoxă.

Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil)  Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (…) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă  la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem  noi, mă, casă de binefacere, suntem proşti? Nu mai suntem proşti, am fost destul

Vicepreşedintele CJ Satu Mare a trasat sarcinile pentru duminică 16 noiembrie.    

Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secţie de votare vreau să văd doi oameni în faţa secţiei de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de şcoli, să fie poştaşul din sat, să fie reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare (…) În faţa secţiei de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine aţi venit, vă aşteptăm să veniti să fiţi de partea noastră şi la revedere. (…) Deci la fiecare secţie de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba”, spune Govor.

Purtătorul de cuvânt al PSD Bacău: „Nu am cunoștință ca vreun director să fie implicat în campania electorală”

Practicile liderului de la Satu Mare sunt străine de PSD Bacău. Purtătorul de cuvânt Cosmin Necula a declarat că nu a auzit înregistrarea intrată în posesia ziariştilor gandul.info.

Nu cunosc absolut deloc această înregistrare. Raportat la faptul că numirile sunt făcute politic, sub nicio formă nu accept acest lucru, din considerentul că există examene, şi sunt examene date la nivelul instituţiilor publice deconcentrate. Nu pot să declar mai mult decât ceea ce este în lege. (…) Nu cred că este vreo înregistrare făcută de vreun organ de cercetare penală sau cu atribuţii în domeniu, fapt pentru care nu pot să discut pe baza veridicităţii acesteia. Fiecare trebuie să răspundă în nume propriu pentru propriile sale declaraţii. Eu nu ştiu să se fi întâmplat acest lucru, nu ştiu dacă există vreo înregistrare veridică cu vreo valoare probantă. Din punctul meu de vedere, singurele afirmaţii pe care le putem face referitoare la buget, referitoare la instituţiile deconcentrate, sunt cele care sunt înscrise în lege” – a declarat Necula pentru bacauinfo.ro.

Cu privire la implicarea directorilor în campanie, Necula spune că „trebuie să facem distincţie”: „eu nu am cunoştinţă că vreun director a fost implicat în campania electorală, dar trebuie să facem distincţie între funcţia pe care o are o anumite persoană şi faptul că doreşte să-şi afirme într-un fel sau altul apartenenţa politică” – a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD Bacău.

La această oră, „baronul” de Satu Mare este anchetat de DNA pentru corupție, în urma dezvăluirilor făcute de gandul.info.

sursa: gandul.info

La solicitarea  dvs. din data de 11 noiembrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Având în vedere informaţiile apărute în mass-media, referitoare la posibila implicare a lui GOVOR Mircea-Vasile, preşedinte al organizaţiei judeţene Satu Mare a unui partid politic, în săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite  prev. de  art. 13 din Legea 78/2000 modificată.

Din datele şi informaţiile deţinute a rezultat următoarea situaţie de  fapt:

La data de 4 noiembrie 2014, după primul tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României, GOVOR Mircea-Vasile, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene  Satu Mare a unui partid, i-a convocat la o şedinţă pe membrii respectivului partid, care deţin funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate, primari, aleşi locali şi judeţeni  ş.a. Cu ocazia acelei şedinţe, GOVOR Mircea-Vasile i-a ameninţat pe participanţi că se va folosi de influenţa şi autoritatea funcţiei sale pentru a-i destitui pe acei membri de partid care deţin funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate şi care nu aduc voturi suplimentare pentru candidatul susţinut de partidul respectiv în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Cu aceeaşi ocazie, GOVOR Mircea-Vasile i-a ameninţat pe primarii şi aleşii locali ai partidului că va uza de influenţa şi autoritatea sa pentru a le tăia alocaţiile bugetare dacă nu vor aduce voturi în plus la turul doi al alegerilor pentru candidatul susţinut de partidul respective.

Şedinţa din 4 noiembrie 2014 a fost înregistrată de unul dintre participanţi, înregistrarea fiind postată pe mai multe site-uri de pe internet, iar redarea în formă scrisă a fost publicată/difuzată de mai multe ziare, posturi de radio şi televiziune începând cu data de 10 noiembrie 2014”.

Și în Bacău, consilierul județean democrat-liberal Petrică Mihăilă a acuzat alocarea făcută de Consiliul Județean la rectificarea bugetară ca fiind „mită electorală”. Mihăilă a declarat că sumele date comunelor de Consiliul Județean corespund „la sutime” cu votul scos pentru Victor Ponta. DNA nu a comunicat că s-ar fi autosesizat cu privire la situația din Bacău. Mai multe pe această temă: link 1, link 2.

Sursa foto: link