Modernizarea se vede în sfârșit cu ochiul liber pe

unul dintre cele mai importante șantiere deschise de administrația băcăuană. Se toarnă asfaltul de bază pe strada I. L. Caragiale, după ce s-a reușit același lucru pe două benzi din cele patru ale străzii Milcov. Primăria vrea să asigure în zona Bistriţa Lac un trafic în condiţii decente pe timpul sezonului rece, urmând ca la anul, odată ce temperaturile vor permite, să se toarne şi stratul de uzură. Lucrările de modernizare vor continua însă în cartierul Bistriţa Lac. Urmează asfaltarea tuturor străzilor, până în vara lui 2015.  

La sfârşitul săptămânii trecute, constructorul a profitat de vreme, a sistat lucrările care nu sunt influențate decisiv de condițiile meteo, pentru a realiza asfaltarea suprafeţei de rulare a străzii I. L. Caragiale, turnând stratul de nivel, de umplutură. Asfaltarea în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere I. L. Caragiale – Milcov – Vadu Bistriţei a început din ambele capete. Pe Vadu Bistriţei şi pe Milcov se poate circula deja pe un strat de umplutură.

Iulian Stoican, viceprimarul Municipiului Bacău, pentru bacauinfo.ro: „Au oprit lucrările la trotuare, borduri, la canalul de cabluri, şi ne-au promis că vor termina de asfaltat I. L. Caragiale până la venirea iernii. Profităm de vremea foarte bună pentru a crea condiţii bune de trafic, chiar dacă în zonă e şantier.

Lucrările de modernizare vor continua pe I. L. Caragiale. Până acum a fost schimbată conducta de transport apă rece, traversările de termoficare, o nouă instalaţie şi cablu de iluminat public, inclusiv stâlpii. Totodată, a fost proiectat un nou canal de cabluri în subteran, de la Vadu Bistriţei, I. L. Caragiale, Milcov şi până la Letea.”

Proiectul de modernizare realizat cu fonduri europene nerambursabile cuprinde şi amenajarea spaţiilor verzi şi a parcărilor aferente primului rând de blocuri, între străzile I. L. Caragiale şi Nufărului. Dincolo de primul rând de blocuri, toate lucrările de amenajare a trotuarelor, a parcărilor, sunt cu finanţare de la bugetul local.

Primăria Bacău a investit 280.000 lei în crearea de noi locuri de parcări ecologice, 140 la număr (1.700 m.p.), 170.000 lei în reamenajarea cu un strat de asfalt a parcărilor existente, respectiv 85 de locuri (3.000 m.p.) şi 90.000 lei pentru modernizarea a peste 580 mp de trotuare.

„Am mărit suprafaţa locurilor de parcare cu 225 de locuri. Cele mai multe ecologice, altele reamenajate cu o asfaltare. Suprafaţa parcărilor reamanajate este mai mare pentru că sunt incluse aici şi aleile care duc spre parcări. S-a folosit un alt tip de asfalt, care are o altă rezistenţă, prezintă alte caracteristici decât cel folosit acum pe I. L. Caragiale, spre exemplu,” declară Iulian Stoican.

După finalizarea tuturor lucrărilor, străzile din cartierul Bistriţa Lac vor fi asfaltate până în vara lui 2015, spune Vasile Tescaru, primarul delegat al Municipiului Bacău. Se vor efectua modificări şi în ceea ce priveşte circulaţia în zonă, în sensul stabilirii unor străzi cu sens unic. „Acolo am amenajat şi un loc de joacă, pe Florilor colţ cu Ana Ipătescu. Urmează să realizăm asfaltarea tuturor străzilor din cartier. Estimez că până în vara anului viitor tot cartierul Bistriţa Lac va fi asfaltat. Am comandat şi un studiu de trafic în acest cartier, pentru a stabili străzi cu sensuri unice, pentru a fluidiza circulaţia pe străzile destul de înguste” – Vasile Tescaru, pentru bacauinfo.ro.