Marți, 4 noiembrie 2014, Teatrul de Vară „Radu Beligan” găzduiește

Gala Învățământului Băcăuan 2014. 360.000 lei e suma pe care consilierii locali o au de aprobat vineri, 31 octombrie, pentru „premierea elevilor, studenților și cadrelor didactice din unitățile de învățământ băcăuane, care au obținut rezultate deosebite în anul școlar 2013 – 2014”. Invitat special –Dumitru Prunariu – a declarat pentru bacauinfo.ro viceprimarul municipiului Bacău, Radu Ababei.

Dacă vor fi păstrate categoriile care au fost premiate pentru anul școlar 2012-2013, banii vor fi împărțiți elevilor și profesorilor îndrumători care au obținut premii, mențiuni și medalii la Olimpiadele Naționale și Internaționale în anul școlar 2013 – 2014, elevilor absolvenți ai clasei a VIII-a care au terminat anul școlar cu media generală 10 (zece), elevilor absolvenți ai clasei a XII-a care au terminat anul școlar cu media generală 10 (zece), elevilor care au obținut 10 (zece) la Bac, celor mai buni elevi din fiecare liceu / colegiu, directorilor și directorilor adjuncți, profesorilor care s-au remarcat în managementul educțional și dezvoltare instituțională, cadrelor didactice din învățământul preșcolar care au obținut cele mai bune rezultate în promovarea proiectelor și parteneriatelor educaționale, profesorilor de colegii / licee și din școlile cu clasele I-VIII care au obținut cele mai bune rezultate în promovarea proiectelor și parteneriatelor educaționale în folosul comunității băcăuane, elevilor și profesorilor îndrumători de la Palatul Copiilor care au obținut premii la nivel național și internațional și celor mai buni studenți ai Universităților „Vasile Alecsandri” și „George Bacovia”. 

UPDATE: Viceprimarul Radu Ababei a sunat, ulterior apariției materialulului, subliniind că profesorii nu mai pot fi premiați, din cauza Ordonanței de Urgență 103/2013, care interzice acest lucru. Vom reveni asupra subiectului.