Structurile PSD” și „candidatul Victor Ponta” au dus în județul Bacău la un scor aproape

dublu al candidatului social democrat la președinția României față de rezultatul obținut de Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin-Liberale.

S-a probat foarte clar că a fost o foarte bună organizare din partea structurilor PSD, a fost o determinare în activitățile pe care le-am avut, pe de altă parte s-a văzut în mod cert influența candidatului  Victor Ponta. De aici, din punctul meu de vedere, va depinde în mod concret de dezbaterile care vor urma între cei doi candidați și de acțiunile pe care le vor face cei doi. Considerăm că este o victorie certă, pe care am obținut-o pe un fond de participare substanțială la vot. (…) Pe municipiul Bacău a fost o victorie de moral, practic îndeplinindu-ne obiectivul de a menține votul Partidului Social Democrat, permițând județului să ridice alegerile” – a declarat pentru bacauinfo.ro Cosmin Necula, purtătorul de cuvânt al PSD Bacău. Conform lui Necula, în municipiul Bacău PSD a obținut 34,05%, ACL – 33,45%, Călin Popescu Tăriceanu – 7,37%, Monica Macovei – 7,33%.

În fața rezultatelor de la județ, copreședintele ACL Bacău, Ionel Palăr, face o introducere încurajatoare, inspirată parcă din alte rezultate.

În primul rând, vreau să mulțumesc băcăuanilor care au ieșit la vot pentru a pune umărul la această schimbare, pentru a avea o Românie în care promisiunile sunt urmate de fapte, pentru o Românie a lucrului bine făcut. Rezultatele de până acum ne arată că schimbarea a început. Cei din PSD au făcut tot posibilul să fraudeze alegerile, au blocat desfășurarea corectă a procesului electoral. Românii au înțeles că o sacoșă sau o promisiune electorală primită din partea social-democraților nu le va aduce nici un beneficiu pe termen lung și îmi exprim speranța că în turul al doilea vom fi și mai mulți cei care credem în România lucrului bine făcut” – a declarat Ionel Palăr.

Referitor la rezultatele din județul Bacău, Palăr a făcut referire la Ordonanța Traseiștilor și la unele metode violente ale PSD de a participa în cursă: „Din punct de vedere pur matematic nu este un scor care să ne bucure, dar la felul în care s-a desfășurat procesul electoral cred că s-a dezmorțit intenția de vot a băcăuanilor și sunt ferm convins că în turul al doilea vom avea un rezultat mult mai bun.

Adevărul este următorul. În momentul în care această Ordonanță a traseiștilor ne-a prins exact în timpul procesului electoral a fost foarte greu să ne regrupăm. Aceste procente pe care noi le-am pierdut, dacă vor fi socotite și va fi făcută o analiză foarte bună, a fost chiar în zonele în care ei au reușit să ne destabilizeze.

Eu nu mă bazez neapărat pe persoane, ci pe electoratul județului Bacău, care în mod cert va face tot ceea ce este posibil să nu se întâmple o tragedie pentru democrația românească. Faptul că am avut incidente care altă dată n-au existat în județul Bacău, mă refer aici la loviri, la vătămări corporale, la amenințări, a demonstrat că PSD-ul a fost foarte determinat să scoată un scor foarte bun, parțial a reușit. Au fost depuse și la BEJ și la Procuratură, e vorba despre Zemeș, Balcani, Dealu Morii, Poduri, zonele pe care le știe toată lumea că sunt foarte fierbinți în perioada campaniei electorale.”

Eu pot să vă spun în felul următor: dacă cineva consideră că există o încălcare a legii în procesul electoral, trebuia să sesizeze la momentul respectiv organelor de cercetare penală, Biroului Electoral Județean, organele care sunt în măsură să constate aceste chestiuni. Așa… după finalizarea războiului să spui că au fost acțiuni violente, consider că-i căzut în desuitudine. Așa și eu pot să spun că nu știu care candidat a făcut nu știu ce” – a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Bacău, Cosmin Necula referitor la incidentele cu violență.