Având în vedere planurile de investiţii ale R.A. Aeroportul Internaţional „George Enescu”, precum şi dorinţa OMV Petron Aviation S.A. de consolidare a

parteneriatului între cele două entităţi, vă transmitem intenţia noastră de a investi în dezvoltarea unui depozit de carburanţi de tip JET A-1 pentru aeronave.(…) Valoarea investiţiei o estimăm la circa 400.000 euro” a transmis OMV Petron Aviation S.A. Consiliului Judeţean Bacău, printr-o adresă în care solicită ca forul judeţean să parcurgă „paşii legali în vederea încheierii unui contract de concesiune între Consiliul Judeţean Bacău şi OMV Petrom Aviation pentru o suprafaţă de 1500 mp de teren liber de construcţii, necesar construcţiei acestei noi facilităţi.”

OMV Petrom Aviation este şi în prezent singurul furnizor de combustibil existent pe Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău. Aeronavele sunt alimentate  din autocisterne.

Nota de fundamentare e, însă, cel puțin prost formulată, dacă nu discutabilă (sublinierile aparțin bacauinfo.ro). Consolidarea prezenţei companiei pe Aeroportului „George Enescu” ar reprezenta „un atu forte în atragerea operatorilor cu zboruri regulate”; capacitatea de extracţie / prelucrare şi transport ar garanta derularea normală a zborurilor; s-ar încasa „redevenţă pentru teren şi petrolul comercializat”, iar prezenţa unui furnizor de combustibil ar reprezenta „un sprijin deosebit (cât de deosebit? – nota red.) pentru planurile de modernizare” conform directorului general al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional George Enescu, Oana Chelaru care semnează „Nota de fundamentare” pentru concesionarea terenului de care are nevoie OMV Petrom.

În şedinţa de vineri, 10 octombrie, consilierii judeţeni vor decide în privinţa „însuşirii propunerii de concesionare”, urmând ca ulterior să treacă prin Consiliu Studiul de oportunitate şi documentaţia de atribuire în vederea concesionării.