Basilica Travel, agenția Patriahiei Române, pleacă din Bacău doar la mormântul lui Arsenie Boca (195 lei). În Țara Sfântă, pe urmele Mântuitorului, doar cu bacșiș, 30 euro.

105 lei/persoană, prin țară, până la 760 euro/persoană în Cipru. Singura destinație cu plecare din Bacău este la mormântul părintelui Arsenie Boca, iar de pe aeroportul Bacău nu se zboară spre nicio destinație dintre cele ofertate de agenția de turism / pelerinaj a Patriarhiei Române.

Specializată pe vizite și pelerinaje interne și externe, agenția Basilica Travel ființează în cadrul Sectorului de Pelerinaj al Patriarhiei Române, cu licența nr. A/4.776, emisă de Ministerul Turismului.

Ofertele de pelerinaj ale agenției pentru destinații în afara țării pleacă de la 170 euro/persoană, pentru 3 nopți în Balcic (în iulie, august, septembrie), și ajunge la 760 euro/persoană, 6 nopți în Cipru (pentru perioada 01 – 07 noiembrie), cu plecare de pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni.  

În funcție de destinație, plecările sunt din București (cu autocarul, cu avionul) și Cluj Napoca (cu avionul – cursa charter Wizz Air spre Israel și Peninsula Sinai).

Singura plecare din Bacău este pentru oferta „Pelerinaj pentru toți la părintele Arsenie Boca”, de la Biserica Precista (06.30). Taxa de persoană ajunge la 195 lei, pentru o noapte cazare, în lunile iulie, august, septembrie și octombrie. Grupul minim de persoane pentru care taxa este valabilă e de 40 de persoane. Se pleacă din Bacău pe traseul Onești – Târgu Secuiesc – Brașov – Mănăstirea Sâmbăta de Sus – Sibiu – Sebeș – Orăștie – Deva (cazare) – Mănăstirea Prislop (vizitare mormânt Arsenie Boca) – Orăștie – Sebeș – Sibiu. În tarif nu sunt incluse taxele de intrare la obiectivele din program. Copiii între 0 și 1,99 ani (așa sună oferta – nota red.) pot călători gratis, iar cei între 2 și 4,99 au o reducere de 60 de lei, între 5 și 11,99, 20 lei.

  •  

 

Pelerinaju social în Israel și Peninsula Sinai este organizat de Basilica Travel în perioada 25 august – 01 septembrie, cu 7 nopți de cazare în hoteluri de 3 și 4 stele. Plecarea se face de pe Aeroportul din Cluj Napoca, cursa charter Wizz Air. Printre obiectivele programate a fi vizitate sunt Muntele Tabor, Nazareth, Cana Galileei, în prima zi. Ulterior, alte obiective religioase pot fi vizitate în Bethleem, Ierihon, Mănăstirea greco – ortodoxă Sf. Ecaterina (cea mai veche biserică ortodoxă din lume în care a viețuit Sf. Ioan Scărarul și Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore și în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sf. Ștefan Sinaitul, Paraclisul Sfântului Prooroc Moise). Experiența vizitării Țării Sfinte costă 625 euro / persoană, în această sumă fiind incluse transportul aerian, toate taxele, cazarea, mic dejun și cină, transportul cu autocarul (cu aer condiționat), taxele de intrare la toate obiectivele, asigurarea medicală (doar pentru persoane cu vârsta până la 79 de ani, inclusiv), ghid local. Agenția precizează pe site că bacșișul pentru șoferul autocarului și personalul hotelier nu este inclus și ajunge la 30 euro/persoană.

Alte oferte de pelerinaj pe urmele ortodoxismului:

CIPRU: plecarea de pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, în perioada 1 – 7 noiembrie. Oferta presupune 6 nopți de cazare la hoteluri de 2/3 stele (clasificare locală), 5 cine și mic dejun. Sunt incluse taxele de intrare la obiective, ghidul local, transportrul cu avionul, local cu autocarul (AC). Din pachet nu face parte asigurarea medicală. Grupul minim pentru organizarea pelerinajului este de 25 de persoane.

MALTA, pe urmele Sf. Apostol Pavel: perioada 15 – 22 octombrie, 740 euro/persoană pentru 7 nopți de cazare la hotel de 3 stele, demipensiune. Sunt asigurate și intrările la obiective, ghidul local, precum și biletele de avion și transportul local cu autocarul. Plecarea se face de pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, cursa charter Air Malta.

GRECIA – ITALIA – UNGARIA: 9 zile/7 nopți cazare (hotel 3 stele), 595 euro/persoană, în perioada 25 iulie – 2 august; 5 – 13 septembrie. Grupul minim este de 40 persoane. Transportul se face cu autocar și se oferă 7 mic dejun și 4 cine, iar o noapte de cazare se va petrece pe feribot, de la Igoumenitsa la Bari. În tarif nu sunt incluse taxele de intrare la obiectivele turistice și nici asigurarea medicală.

MACEDONIA – GRECIA: 15 – 25 iulie, 550 euro/persoană pentru cea mai lungă ofertă de cazare, respectiv 10 nopți (10 mic dejun plus 1 cină). Taxele includ transportul cu feribotul de la Igoumenitsa – Corfu (Insula Corfu), Pireu – Eghina (Insula Eghina), Agyokampos – Glyfa (Insula Evia). Sunt excluse taxele de intrare la obiective, aproximativ 30 euro, și asigurarea medicală.

ASIA MICĂ – CAPADOCIA, pe urmele sfinților părinți capadocieni: 16 – 25 iulie; 19 – 28 septembrie; 10 – 19 octombrie. Pentru a călători pe urmele sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Grigorie de Nyssa, prin Troia, Pergam, Smyrna, Efes, Pamukkale, Cappadocia, Constantinopol, pelerinul trebuie să scoată din buzunar 450 euro. Pachetul include 9 nopți de cazare (hotel de 3, 4 stele), 9 mic dejun și 5 cine de tip bufet. Intrările la obiectivele turistice, ghidul local și asigurarea medicală nu sunt incluse.

GRECIA – INSULA CORFU: 11 – 18 iulie; 28 august – 4 septembrie. Taxa este de 440 euro/persoană pentru 7 nopți de cazare (hotel 3 stele), 7 mic dejun plus 5 cine și transportul cu feribotul spre insulele Corfu, Eghina, Evia. Programul cuprinde închinare la moaștele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir la Salonic, Sf. Spiridon în Insula Corfu, Sf. Patapie la Loutraki, Sf. Ioan Rusu în Insula Evia, Sf. Nectarie – I-la Eghina, Sf. Efrem cel Nou la Nea Makri, Sf. Paraskevi în Valea Tembi.

SERBIA – BOSNIA – HERȚEGOVINA: 13 – 19 iulie, 17 – 23 august. Șase nopți de cazare (hotel 3 stele), 6 mic dejun plus 4 cine, plecarea din București cu autocarul, pentru 405 euro/persoană. Traseul presupune vizitarea orașului Belgrad, Catedrala Sf. Arhanghel Mihail, Catedrala Sf. Sava (ridicată pe locul unde au fost arse în 1595 moaștele Sf. Sava), Mănăstirea Lelic, Medjugorje, Mănăstirea Ljubostina, orașul Niș – Mediana (locul nașterii Sf. Constantin cel Mare), lagărul de concentrare nazist (peste 30.000 persoane ținute aici sub ocupația nazistă).

CELE ȘAPTE BISERICI ALE APOCALIPSEI, TURCIA: 27 iulie – 3 august, 7 nopți de cazare (hotel 3, 4 stele), 7 mic dejun plus 3 cine de tip bufet, pentru 370 euro/persoană. Traseul cuprinde vizitarea următoarelor obiective turistice: Pergam, Smirna, Efes, Laodiceea, Filadelfia, Sardes, Tiatira.

SF. MUNTE ATHOS (destinat exclusiv bărbaților): 5 – 12, 19 – 26 septembrie; 3 – 10, 17 – 24 octombrie. Taxa este de 300 euro/persoană și include cazarea pentru o noapte la hotel Tzarev Vrah – Mănăstirea Rila (cameră dublă cu demipensiune) și 2 nopți la hotel Ouranopolis și Salonic. Pachetul nu include transportul la Muntele Athos, deplasarea cu vaporul, taxa de intrare de aproximativ 230 euro/persoană, masa la Ouranopolis și asigurarea medicală.

BALCIC: 3 nopți (hotel 3 stele) în lunile iulie, august, septembrie pentru 170 euro/persoană. Transportul se efectuează cu autocar clasificat, demipensiune. Vor fi vizitate Capul Kaliakra, Castelul Reginei Maria, Grădina Botanică. Taxele de intrare nu sunt incluse.

PELERINAJ VELIKO TÂRNOVO, BULGARIA: 115 lei/persoană/o zi. Plecarea din București cu autocar clasificat și însoțitor de grup preot/teolog. Nu sunt incluse intrările la obiective de aproximativ 15 leva (1 leva = 2,29 lei, mai variază în funcție de comerciant 2 sau 3 lei).

PELERINAJ PE URMELE SF. DIMITRIE BASARABOV, BULGARIA: traseu de o zi cu autocarul, plecarea din București. Tariful este de 105 lei/persoană. Grupul minim trebuie să fie de 30 de persoane.

Cazarea este în camere duble, iar cei care doresc camere single trebuie să mai plătească în plus în funcție de ofertă de la 50 euro până la 200 euro. Hotelurile sunt clasificate după evaluarea locală. Copiii pot beneficia de reduceri în funcție de vârstă.

Nici o ofertă a agenției Basilica Travel nu implică zboruri de pe Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău. Preluări se fac din Sibiu, Brașov și Cluj Napoca. Basilica Travel are agenții partenere în municipiile Bacău și Onești.

Profitul agenției care funcționează sub patronajul Patriarhiei Ortodoxe Române este direcționat în exclusivitate susținerii activității trustului de presă al BOR, respectiv radio Trinitas, TV Trinitas și Ziarul Lumina. Pe 2014, Basilica Travel a înregistrat un profit net de 513.767 lei și are datorii de 5.375.555 lei. În 2012 și 2013 profitul agenției nu a depășit 150.000 lei, cu un număr mediu de angajați de 13, respectiv 26.