Bazele sistemului de încălzire și răcire

Așteptările noastre privind aparatul de aer condiționat este ca iarna sau atunci când este răcoare și poate nu avem căldură din altă sursă, să putem să deschidem aerul condiționat iar acesta să ne dea căldură iar vara acesta să ne furnizeze răcoare, așa cum este și firesc. Acesleași așteptări sunt și din partea aparatului de tip Caseta Whirlpool AMD 385 Inverter 24000 BTU care este adecvat pentru uz industrial, pentru o încăpere mai mare, de tip birou.

Costurile consumului de electricitate provocare de utilizarea sistemelor de aer condiționat pot fi optimizate prin realizarea unr reparații ușoare și întreținere a acestora dar pentru această acțiune este util să se cunoască modul de funcționare al elementelor de încălzire și răcire.

Sistemele de climatizare au trei părți componente, anume sursa de aer încălzit sau răcit, mijlocul de distribuire a aerului în încăpere și un termostat pentru reglarea gradului de răcire a aerului.

Sistemul de distribuție și control este același pentru încălzire și răcire deci același termostat reglează și aerul rece și pe cel cad și aceleași conducte se folosesc, prin urmare, dacă ceva se defectează, trebuie să se verifice fie sursa de aer, termostatul sau mijlocul de distribuire a aerului din încăpere.

Evident că orice aparat utilizează combustibil, fie că este vorba despre aerul condiționat care folosește electricitatea, fie că este vorba de încălzirea care utilizează gaz sau electricitate. Pompa de căldură controlează clima, fie o încălzește, fie o răcește, vara extrăgând căldura din casă și răcindu-l iar iarna trage aerul din exterior și încălzește aerul din interior.

Încălzirea, deci, utilizează fie electricitate, fie gaz, fie petrol, combustibil care este ars iar căldura este eliberată în încăpere prin conducte sau fire de electricitate și eliberată în calorifere sau panuri de încălzire. Sistemul la comun, cu încălzire la paușal, încălzește apa care îcăncălzește caloriferul și automat și încăperea.

În cazul aerului condiționat, acesta utilizează energia electrică pentru răcirea unui gaz până acesta ajunge în stare lichidă, toate acestea într-o bobină care interacționează cu aerul cald din încăpere pe care îl răcește și îl eliberează prin conducte, direct de la aparatul din cameră.