Beneficiile unei bai cu sare

baie cu sare

Beneficiile unei bai cu sare

 

Baile cu sare o modalitate foarte buna de a va relaxa, dar ele ofera, de asemenea, alte beneficii pentru organism. Aflati mai multe despre acestea in articolul urmator.

Baile cu sare sunt ideale dupa o zi obositoare de munca, pentru a relaxa organismul. Dar, in plus fata de aceasta functie au alte beneficii pentru corpul nostru.

Trebuie sa stiti ca exista diferite tipuri de saruri naturale pe care le puteti presara in cada si care sunt usor de obtinut din magazine specializate.

Sarurile au, de asemenea, un efect detoxifiant si vor produce o armonie in corpul si sufletul nostru. Dar important este sa stiti cum trebuie facute baile si unde se obtin diferitele tipuri de saruri. Se poate folosi inclusiv un sapun cu sare pentru un efect intens.

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de saruri?

In functie de originea lor si de modul in care sunt extrase, exista diferite tipuri de saruri, si anume:

  • Saruri de mare: sunt cele obtinute din mari si oceaneprintr-un proces de evaporare cauzat de vant si soare. Acestea contin mai multe componente pe care corpul  le va aprecia intr-o baie de sare, cum ar fi zincul si clorura de sodiu.
  • Saruri de roca: ele sunt prezente in pamant, in special in depozitele subterane de unde sunt extrase.
  • Himalaya: aceste tipuri de saruri sunt foarte bogate in minerale, printre care ar trebui evidentiate calciul, clorura, fierul si zincul.
  • Andin: aceste saruri contin un numar mare de oligoelemente, cum ar fi sodiul, potasiul, magneziul, calciul, bromul si clorul.

Care sunt beneficiile bailor de sare?

Ele sunt indicate in special pentru relaxarea si stresul pe care le suferim zilnic. Dar au si alte beneficii, cum ar fi:

  • Baile cu sare sunt detoxifiante: cand porii se deschid, sarea spala metalele grele si toxinele din celulele pielii.
  • Aduc moliciune si elasticitate pielii: si, de asemenea, ajuta la prevenirea si combaterea infectiilor sau bolilor pielii cauzate de ciuperci.
  • Acestea servesc la reducerea acneei: deoarece sarurile elimina toxinele si impuritatile care provoaca cosuri si puncte negre prin transpiratie.
  • Baile cu sare imbunatatesc starea de spirit: scufundandu-ne in apa fierbinte si lasand creierul sa genereze endorfine, ne relaxam. Endorfinele sunt substante care reduc posibila durere pe care o avem in corp.

Cum pregatiti o baie cu saruri?

Primul lucru este sa umpleti cada cu apa. Raportul este de 20 de grame de sare de mare pe litru de apa.

Este recomandabil sa umpleti cada cu apa fierbinte si in functie de temperatura corpului sa o adaptati preferintelor, adaugand apa rece. Apoi, trebuie sa adaugati sarea si sa lasati sa stea cateva minute. Dupa puteti intra deja in cada.

Sarea poate fi achizitionata gata de utilizare, fiind o sare care se va dizolva mai repede sau sare naturala care va dura mult timp pentru a se dizolva. Timpul pentru a iesi din cada este atunci cand apa incepe sa se raceasca.

Se recomanda sa aveti aproximativ 3 bai de sare si apa fierbinte pe saptamana. In mod ideal, acestea ar trebui sa dureze aproximativ 20 de minute si sa le faceti inainte de a merge la culcare.

Baile cu sare sunt cea mai buna sursa de relaxare disponibila si sunt ideale pentru a va transforma baia intr-un adevarat centru SPA in care sa va umpleti de energie pozitiva. In plus, puteti gasi atat de multe saruri incat cu siguranta veti dori sa incercati zilnic cate ceva nou.