Blocul de zece etaje dintre McDonald`s și stadion a trecut de „consultarea publicului”

Bloc de 10 etaje în parcarea de la Mc Donald`s. Așa cum

Bacău Info a anunțat încă la începutul lui septembrie, dezvoltatorul Urban Building urmează să construiască pe spațiul dintre Mc Donald`s și Casa Grande un bloc de locuințe, dar nu numai. De atunci, proiectul a trecut și de faza de consultare a publicului.

Conform Memoriului de prezentare, proiectul propune construirea unui imobil de locuințe colective, spații comerciale, medicale, birouri și amenajare parcare.

Amplasamentul se găsește în partea central-sudică a mun. Bacău. În zonă se află și câteva construcții cu regim redus de înălțime – P, care treptat vor fi înlocuite sau modernizate pentru îmbogățirea aspectului arhitectural al zonei, cât și imobile de apartamente cu regim de înălțime P+10 cu spații comerciale la parter dar și clădiri de agrement și de sănătate.(…) În prezent, pe amplasament se găsește o stație dezafectată de distribuție carburanți. Aceasta urmează a fi demolată. (…)Zona este atractivă prin poziționarea sa în apropierea zonei centrale a municipiului Bacău, cât și în vecinătatea zonei de sport și agrement a municipiului Bacău, fapt dovedit de multitudinea de spații comerciale și de servicii care s-au dezvoltat aici în ultimii ani” – precizează arhitectul Iuliana Geliman în Memoriu.

Conform aceluiași document, construcția va avea 38 m, un regim de înălțime DS+P+10 și „va adăposti un număr de aproximativ 42 de apartamente (zona mixtă locuințe colective – instituții publice, servicii, comerț), cât și spații medicale (zona instituții publice, servicii, comerț) cu o suprafață construită de 3376 mp. (…) Se vor realiza apartamente de 3 camere, 2 camere, garsoniere cât și apartamente penthouse.”

Construcția va beneficia de 71 de locuri de parcare dispuse la demisol, dar și suprateran, 63 de locuri pentru cele 42 de apartamente propuse și 8 locuri pentru cabinetele medicale.

Conform Ministerului de Finanțe, Urban Building a fost înființată în 2012, figurează cu sediul în Săucești și are ca principal domeniu de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Primul an de activitate l-a încheiat cu o pierdere de 4.521 lei, iar în 2015 a raportat o cifră de afaceri de 7.270.703 lei și un profit net de 1.876.443 lei, având trei angajați.

Dezvoltatorul are deja în portofoliu blocuri pe străzile Iosif Cocea, Prieteniei, I. L Caragiale și alte două în curs de finalizare pe străzile Erou Ciprian Pintea și Nicu Enea.