„Bună ziua, sunt de la Poliţia Agăş, am sunat să vă iau la mişto!” – AUDIO

Agentul de poliţie Chiper, de la Agăş, îi sună pe cei care fac sesizări cu privire la mita electorală, pentru a

le face aluzii cu glumițe. „Credeam că sunteţi prin zonă (…) să verificaţi o chestie. A venit al doilea camion cu grăunţe (…) şi-i vânzoleală acolo. A adus iar… iar îi acolo cu oameni, cu saci, cu căruţe, (…) era bun de …. Am vrut să ştiţi aşa ca pentru (…) să nu mai staţi cu inima-ndoită,” îi transmite poliţistul Chiper unui tânăr care înaintea primului tur de alegeri a reclamat o posibilă situaţie de mită electorală. Chiar agentul Chiper a investigat cazul şi a infirmat acuzaţia, dar fără a înțelege oricum despre ce e vorba.

Te poţi baza pe agentul de poliţie Chiper că te sună înapoi, dar ca să facă mişto de Lucian Andrei, cel care a reclamat o posibilă mită electorală. În timp ce conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, prin campanii media susţinute, se luptă să încurajeze simţul civic al cetăţeanului, apelând la ajutorul oferit de băcăuani, şi doreşte să creeze un parteneriat între populaţie şi corpul poliţiştilor bazat pe încredere şi respect, agentul Chiper devine ironic şi dă telefoane la mişto.

La celălalt capăt al receptorului s-a aflat tânărul Lucian Andrei, care înaintea primului tur de alegeri a sesizat la 112 o posibilă acţiune de oferire de mită electorală locuitorilor din comuna Agăş. Cazul, investigat chiar de agentul de poliţie Chiper, nu a confirmat o astfel de situaţie. În fapt, reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Valea Muntelui”, distribuiau cota parte de porumb boabe membrilor din asociaţie. Acţiunea s-a desfăşurat la sediul asociaţiei, care se află vizavi de Primăria Agăş, în jurul orelor 20.00. Săptămâna aceasta a continuat distribuirea cotelor de porumb, pe care oricum agentul Chiper le înțelesese prost din prima: a dat asigurări că e vorba de „grăunțe de la APIA”, pentru că „anul acesta nu se mai dau bani”.

Acum, după aproximativ 11 zile de la sesizarea la 112, agentul Chiper s-a gândit că este deontologic şi profesionist să facă glume cu cei pe care trebuie să-i servească şi să-i protejeze.

Agent Chiper: „Ce faceţi, domnu’…?

L. Andrei: „Ce să fac? Acasă un pic.”

Agent Chiper: „Credeam că sunteţi prin zonă că… să verificaţi o chestie. A venit al doilea camion cu grăunţe în acelaşi loc şi-i o vânzoleală acolo… pentru cealaltă parte din… Puteţi să verificaţi dacă a dus pe cineva… Adică am ţinut să aflaţi, să nu mai staţi cu inima-ndoită. A adus iar… iar îi acolo cu oameni, cu saci, cu căruţe şi am zis dacă sunteţi prin zonă, era bun de… Am vrut aşa să ştiţi ca pentru… Şi mi se pare că mai trebuie aduse încă două camioane, că-s mulţi membri.”

 Discuția, în fișierul atașat.