Cămin pentru persoane cu Alzheimer: cum să alegi cel mai bun azil pentru seniori?

Internarea unei persoane vârstnice într-un camin alzheimer reprezintă o alegere care ar putea să-i salveze viața mamei tale, tatălui tău sau bunicii. Din păcate, Alzheimerul este o boală neurodegenerativă, care avansează în timp și care se manifestă deoseori prin pierderi de memorie, instabilitate afectivă și fizică, depresie sau stări de anxietate care se pot transforma ușor în agresivitate.

Așadar, dacă ești în căutarea unui camin Alzheimer Batraneti Fericite este alegerea perfectă. Aici ai certitudinea că seniorii din familia ta sunt tratați așa cum merită. Descoperă mai jos ce elemente să iei în considerare!

Camin alzheimer – servicii medicale

Neținut sub control, Alzheimer-ul poate conduce la evenimente extrem de neplăcute. Așadar, dacă observi că o rudă foarte apropiată prezintă simptomele acestei boli neurodegenerative, indicat este să cauți un cămin care colaborează cu specialiști în domeniul medical. De exemplu, este important ca azilul să aibă o colaborare permanentă cu un medic de familie, cu un cardiolog, cu un diabetolog, dar și cu un nutriționist. Doctorii au capacitatea de a consulta pacienții și de a le recomanda analize atunci când ele sunt necesare, pentru a fi siguri că țin sănătatea seniorilor sub control.

Proximitate față de casă

Un alt aspect care cântărește mult în alegerea unui cămin potrivit este proximitatea față de locuința unuia dintre membrii familiei. Cei vârstnici au nevoie să se simtă cât mai aproape de copii și nepoți. Mai mult, atunci când azilul este aproape de locul în care stai, poți merge cât de des posibil să îi vizitezi pe cei dragi, acest lucru având un efect pozitiv asupra psihicului lor.

Plan alimentar echilibrat

Alimentația este și ea extrem de importantă pentru seniori, atât pentru cei care suferă de Alzheimer, cât și pentru cei care se confruntă cu alte afecțiuni specifice vârstei. În cadrul unui cămin, toți oaspeții au parte de câte 3 mese zilnice, intercalate cu 2 gustări, alimentația fiind realizată din ingrediente sănătoase, de calitate, ce oferă consumatorilor toți nutrienții de care au nevoie pentru a se bucura de sănătate. Mai mult, planul alimentar este realizat în colaborare cu un nutriționist: acesta știe care sunt nevoile unui diabetic, ce ar trebui să mânănce o persoană supraponderală, dar și care sunt ingredientele pe care o persoană ce suferă de Alzheimer ar trebui să le găsească la fiecare masă.

Dormitoare atent mobilate

Din punct de vedere al infrastructurii, toate dormitoarele din cadrul căminului de bătrâni trebuie să fie dotate cu obiecte de mobilier moderne, bine întreținute, dar și cu televizoare, pentru ca oaspeții să se poată bucura de programele lor preferate. În același timp, un spațiu comun de relaxare este absolut necesar, pentru că aici seniorii se pot întâlni pentru a discuta, pentru a se juca ori pentru a desfășura alte activități interesante.

Supraveghere 24/24

Personalul căminului de bătrâni trebuie să fie atent pregătit și suficient de răbdător, astfel încât să poată colabora foarte bine cu seniori care se confruntă cu probleme de mobilitate și care nu au suficientă energie pentru a se deplasa chiar și până la toaletă. Totodată, personalul trebuie să țină sub o atentă monitorizare mai ales persoanele care suferă de Alzheimer și care, în momente neașteptate își schimbă starea de spirit. Doar cu dăruire și înțelege se pot depăși clipele dificile.

Batranetifericite.ro este o alegere inspirată pentru seniorii care au nevoie de un loc atent amenajat și curat unde să se bucure de vârsta respectabilă pe care o au. Acest azil de batrani pret: https://batranetifericite.ro/azil-de-batrani-preturi/ accesibil își deschide larg porțile pentru oaspeții a căror stare de sănătate necesită o monitorizare atentă, așa că nu ezita să folosești datele de contact de mai jos pentru a programa o vizită!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0722 624 264