Care sunt cele mai comune probleme pe care stresul le poate genera in organismul uman

Exista mai multe probleme generate de stres pentru organismul uman, iar pe uleicbd.ro puteti gasi si remedi naturale pentru stres. Iata la ce ar trebui sa fiti atenti atunci cand sunteti mereu stresati.

Probleme gastrointestinale

Iata un lucru pe care stresul nu il face – nu provoaca ulcere. Cu toate acestea, le poate inrautati. Stresul este, de asemenea, un factor comun in multe alte afectiuni gastro-intestinale, cum ar fi arsurile cronice la stomac (sau boala de reflux gastroesofagian, GERD ) si sindromul colonului iritabil ( IBS).

Boala Alzheimer

Un studiu pe animale a constatat ca stresul ar putea agrava boala Alzheimer, determinand formarea mai rapida a leziunilor sale cerebrale. Unii cercetatori speculeaza ca reducerea stresului are potentialul de a incetini progresia bolii.

Imbatranire accelerata

De fapt, exista dovezi ca stresul poate afecta modul in care imbatranesti. Un studiu a comparat ADN-ul mamelor care erau supuse unui stres ridicat – aveau grija de un copil bolnav cronic – cu femeile care nu erau supuse stresului. Cercetatorii au descoperit ca o anumita regiune a cromozomilor a aratat efectele imbatranirii accelerate. Stresul parea sa accelereze imbatranirea cu aproximativ 9 pana la 17 ani suplimentari.

Moarte prematura

Un studiu a analizat efectele stresului asupra sanatatii, studiind ingrijitorii varstnici care se ingrijesc de sotii lor – persoane care sunt in mod natural supuse unui mare stres. S-a constatat ca ingrijitorii au avut o rata de deces cu 63% mai mare decat persoanele de varsta lor care nu erau ingrijitori.

Stresul nu este doar un sentiment. „Stresul nu este doar in capul tau”, spun specialistii. Este un raspuns fiziologic incorporat la o amenintare. Cand esti stresat, corpul tau raspunde. Vasele tale de sange se strang. Tensiunea arteriala si pulsul cresc. Respiri mai repede. Fluxul sanguin este inundat de hormoni precum cortizolul si adrenalina. Cand esti stresat cronic, acele modificari fiziologice, in timp, pot duce la probleme de sanatate.

Managementul stresului functioneaza

Desi numarul problemelor de sanatate legate de stres ar putea fi alarmant, nu disperati. Studiile sugereaza ca tehnicile de management al stresului nu numai ca va vor face sa va simtiti mai bine, dar vor avea si efect pe termen lung.

De exemplu, un studiu asupra supravietuitorilor unui atac de cord a constatat ca participarea la un curs de management al stresului le-a redus riscurile unui al doilea eveniment cardiac cu 74%. Exista chiar si unele dovezi ca managementul stresului va imbunatati imunitatea.

Cu toate acestea, multi dintre noi raman sceptici in ceea ce priveste gestionarea stresului. La urma urmei, vietile noastre sunt pur si simplu stresante. Avem locuri de munca ocupate, familii, finante stranse si nu avem timp de pierdut. Managementul stresului poate parea o idee buna, dar complet imposibila. De aceea, atunci cand se intampla asta, cea mai buna varianta este aceea de utiliza alternative, asa cum este si uleiul de CBD.

Este adevarat ca s-ar putea sa nu puteti elimina toate lucrurile stresante din viata. Dar puteti schimba modul in care le raspundeti. Despre asta este managementul stresului. Invatarea unor tehnici de baza de ameliorare a stresului nu este nici ea dificila.