Care sunt cele mai cunoscute tipuri de pile de unghii?

Pilele de unghii joacă un rol esențial în realizarea unei manichiuri impecabile.

O manichiuristă profesionistă are nevoie de diferite tipuri de pile de unghii pentru a putea oferi servicii de înaltă calitate, care să se ridice la înălțimea așteptărilor tuturor, motiv pentru care pe piață au apărut o multitudine de opțiuni din care îți poți alege preferatele.

Pile de unghii metalice

Sunt durabile și rezistente la uzură, fiind ideale pentru utilizarea pe termen lung. Aceste pile pot fi folosite pentru a da formă unghiilor, a îndepărta zonele aspre și pentru a netezi suprafața unghiei. Pilele metalice pot fi, de asemenea, sterilizate și dezinfectate ușor, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în saloane profesionale.

Pile de unghii din sticlă

Sunt ideale pentru manichiură deoarece sunt mai blânde cu unghiile naturale. Au o suprafață fină care nu provoacă deteriorarea unghiei și, în același timp, oferă o finisare netedă și precisă. Pilele de sticlă sunt, de asemenea, ușor de curățat și dezinfectat, fiind potrivite pentru utilizarea în saloanele profesionale.

Pile de unghii cu granulație fină

Potrivite pentru finisarea și netezirea suprafeței unghiei, în special în cazul unghiilor naturale, aceste pile sunt de obicei fabricate din materiale abrazive, cum ar fi hârtia abrazivă sau cartonul abraziv și pot fi folosite atât pe unghiile naturale, cât și pe cele cu gel.

Pile de unghii cu granulație medie

Sunt potrivite pentru modelarea unghiilor și îndepărtarea părților aspre, fiind fabricate din materiale similare cu cele ale pilelor cu granulație fină, dar au o textură mai aspră. Aceste pile pot fi folosite pentru a corecta rapid forma unghiilor și pentru a pregăti suprafața acesteia pentru aplicarea ojei sau a gelului.

Pile de unghii cu granulație mare

Produse special pentru unghiile cu gel sau pentru extensii, acestea sunt foarte abrazive și pot îndepărta rapid materialul în exces sau pot modela unghiile într-un timp scurt. Deși nu sunt recomandate pentru unghiile naturale, pilele cu granulație mare sunt esențiale în trusa unei manichiuriste care lucrează cu unghii cu gel.

Pile de unghii electrice

Sunt instrumente moderne și eficiente, care permit manichiuristelor să efectueze proceduri rapide și precise. Aceste dispozitive vin cu diverse capete abrazive și viteză reglabilă, ceea ce le face potrivite pentru diferite tipuri de unghii și tratamente. Pilele electrice sunt folosite în special pentru manichiura cu gel, acril sau pentru îndepărtarea ojei semipermanente.

Pile de unghii în formă de banană

Acestea se caracterizează prin forma lor curbată, care facilitează manevrabilitatea și permite atingerea zonelor greu accesibile ale unghiei, fiind ideale pentru modelarea și finisarea unghiilor, precum și pentru corectarea imperfecțiunilor și asperităților.

Pile de unghii în formă de dreptunghi

Reprezintă un instrument clasic și versatil în trusa unei manichiuriste și pot fi folosite pentru a modela și a finisa unghii de diferite forme și lungimi. Pilele dreptunghiulare pot avea granulații diferite pe cele două fețe, oferind astfel o varietate de opțiuni de pilire.

Deși procesul poate fi dificil în a alege materialele folosite la construcția unghiilor de salon, îți recomandăm să folosești produsele profesionale de manichiură Pearl Nails.