Care sunt provocarile infiintarii unei societati in Iasi?
Orice antreprenor care a trebuit sa treaca prin acest proces birocratic complex stie ca, pentru a infiinta o societate in Romania, ai nevoie de un numar impresionant de documente, de drumuri multiple la diferite institutii ale statului, precum si de multa rabdare.
Ca urmare a acestor experiente neplacute, care consuma timp, nervi si bani, au aparut inclusiv bancuri despre dosarele cu sina sau despre documentele online care de fapt trebuie depuse „la etajul al doilea”! Daca nu vrei sa ajungi si tu sa faci haz de necaz pe holurile mai multor institutii, ideal este sa apelezi la un avocat specializat in infiintari de societati in Iasi.
Forma potrivita de organizare juridica
In cadrul demersului de infiintari de societati in Iasi, este important sa alegi, inca de la inceput, forma de organizare juridica cea mai potrivita, in functie de tipul si de anvergura activitatii pe care urmeaza sa o desfasori. Intr-adevar, un avocat iti poate prezenta in detaliu atat avantajele, cat si dezavantajele fiecareia dintre urmatoarele variante:
- P.F.A. (Persoana Fizica Autorizata) si I.I. (Intreprinderea Individuala) reprezinta cele mai simple forme de organizare juridica. Ambele pot fi infiintate de catre o singura persoana, care urmeaza sa desfasoare activitati economice in mod independent. Ea va avea inclusiv posibilitatea de a angaja terte persoane cu contract de munca.
- I.F. (Intreprinderea Familiala) este potrivita, de asemenea, pentru afacerile mai mici. Ea poate fi infiintata de doua sau mai multe persoane, membre ale aceleiasi familii. O alta deosebire importanta fata de P.F.A. si de I.I. consta in faptul ca in acest caz nu exista posibilitatea de a angaja terte persoane cu contract de munca.
- Societatea cu Raspundere Limitata (S.R.L.) este forma de organizare juridica aleasa cel mai frecvent, dintre diferitele variante de infiintari societati in Iasi. Un S.R.L. se constituie de catre unul sau mai multi asociati, persoane fizice sau juridice. Obligatiunile sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii raspund doar in limita capitalului subscris. Capitalul social trebuie sa fie de minim 200 de lei.
- Pentru companii mari, cea mai potrivita forma de organizare este Societatea pe Actiuni (S.A.). Aceasta poate fi constituita de doi sau mai multi actionari, persoane fizice sau juridice. Fiecare dintre ei are raspundere juridica limitata, garantand doar cu actiunile pe care le detine. Capitalul social al firmei nu poate fi mai mic de 90.000 de lei.
Demersurile unui avocat specializat in infiintari de societati in Iasi
Odata ce ai optat intre P.F.A., S.A., S.R.L. si toate celelalte posibilitati, urmeaza munca birocratica in sine. Un specialist in Drept societar si comercial de la Cabinetul de avocat Duhnea Dana Elena din Iasi – AvocatIasiDuhnea.ro te poate ajuta in mai multe feluri, atat atunci cand iti incepi activitatea, cat si pentru buna functionare a firmei pe termen lung.
Iata care sunt principalele obiective ale activitatii sale:
- redactarea actelor constitutive, a contractelor de comodat sau a hotararilor AGA;
- completarea obiectului de activitate;
- numirea si inlocuirea administratorilor firmei;
- infiintarea sau radierea punctelor de lucru;
- consultanta, asistenta si reprezentare in fata Oficiului Registrului Comertului pentru orice fel de operatiuni;
- redactarea de contracte civile si comerciale;
- eventualele modificari ale actelor constitutive sau ale statutului;
- recuperarea unor creante, notificari si somatii;
- consultanta permanenta privind intreaga activitate desfasurata.
In acest fel, te vei asigura ca iti desfasori activitatea intr-un deplin respect al legilor statului roman. Pentru infiintari de societati in Iasi, apeleaza cu incredere la un avocat specializat! Vei obtine rezultatele dorite mai repede si mai eficient.