Ce culori se poarta in 2022 pentru amenajarea bucatariilor?

culori bucatarie 2022

Este de la sine inteles ca atunci cand este aleasa schema de culori pentru bucatarie, exista optiuni. Prea multe optiuni, de fapt. Chiar daca stiti ce culori preferati, exista un numar infinit de nuante, tonuri si variante din care sa alegeti. Si cum ramane cu armonia? Atunci cand alegeti culorile, trebuie sa aveti in vedere totul. O schema de culori nu este definita doar de culorile pe care le alegeti pentru peretii, podelele si dulapurile din bucatarie – chiar si culoarea ceainicului sau a plantei de ghiveci poate face (sau rupe) coeziunea in bucatarie. Uneori, se poate apela inclusiv la vopsire MDF pentru a schimba aspectul bucatariei.

Pentru a crea o bucatarie demna de revista, va trebui sa faceti un pas inapoi si sa va uitati la proiect ca la un cumul al mai multor parti.

  1. Alegeti culorile dulapului

Exista un motiv pentru care dulapurile ar trebui sa fie primele luate in considerare atunci cand alegeti o schema de culori pentru bucatarie. In functie de materialul si hardware-ul pe care il utilizati, dulapurile de bucatarie consuma de obicei jumatate din bugetul pentru renovarea bucatariei si ocupa aproximativ 40% din spatiul vizual din bucatarie. Asa ca ar fi o idee buna sa folositi culorile de pe dulapurile de bucatarie ca baza pentru alegerile viitoare de culoare.

Ce trebuie sa faceti: alegeti o culoare, o textura si un material care se potrivesc personalitatii, bugetului si stilului casei.

  1. Alegeti culorile aparatelor

Este complet posibil sa optati pentru electrocasnice incorporate. Produsele incorporate vor fi probabil ascunse in spatele dulapurilor alese, caz in care puteti trece la pasul 3. Daca veti opta pentru un aparat de sine statator, va trebui sa luati in considerare modul in care fronturile aparatului se potrivesc cu restul dulapurilor. Dulapul nu poate fi finalizat pana nu stiti exact ce aparate intentionati sa cumparati.

Cand vine vorba de electrocasnice, frigiderul, masina de spalat vase si chiuveta vor avea cel mai mare impact asupra schemei de culori din bucatarie. Veti dori ca aparatele  sa para „parte din plan”. Pentru a face acest lucru, alegeti pur si simplu aparate care completeaza schema de culori a dulapului. Luati in considerare potrivirea produselor albe cu dulapuri albe sau gri deschis. Aparatele din otel inoxidabil se potrivesc bine cu nuante de maro, culori vibrante si nuante de gri. Aceste lucruri ar putea parea evidente la inceput, dar este ceva ce multi oameni gresesc. Pe site-ul Nettfront vei gasi mai multe scheme de culori pentru a infolia mobila.

  1. Selectati-va blaturile

Alegerea  de blaturi de bucatarie este o decizie importanta din mai multe motive. In afara de considerentele practice si bugetare, blaturile sunt adesea aproape de nivelul ochilor – ocupand o parte semnificativa a spatiului d vizual. Daca nu exista o coeziune intre blaturi si dulapuri, armonia vizuala din bucatarie se va destrama.

Atunci cand selectati blaturile, eliminati mai intai orice optiune care se afla in afara bugetului. Apoi, luati in considerare culoarea podelei existente in bucatarie. Potrivirea acestor doua culori este un mod sigur de a asigura o buna coordonare a culorilor. Daca intentionati sa va modernizati sau sa inlocuiti podelele, utilizati pur si simplu o mostra din dulapurile de bucatarie pentru a va ghida in alegerea blaturilor.