Ce este un panou solar nepresurizat?

sistem solar nepresurizat

Panoul solar nepresurizat se numeste incalzitor solar de apa cu tub vid din sticla cu introducere directa. Deoarece tubul colector de vid si rezervorul de apa sunt sigilate de inelul de cauciuc de etansare, acestea nu pot rezista presiunii. In general, gospodariile folosesc incalzitoare solare de apa fara presiune. Rezervorul de apa are o conducta care comunica cu atmosfera. Utilizeaza diferenta de inaltime dintre acoperis si casa pentru a genera presiune atunci cand se foloseste apa. Siguranta, costul si durata de viata a acestuia sunt mult mai semnificative decat tipul de presiune. Prin urmare, un panou solar nepresurizat poate oferi apa calda gospodariilor, astfel incat sa nu mai apara costuri cu incalzirea.

Principiu de functionare

Incalzitorul solar de apa fara presiune este un fel de incalzitor solar de apa care utilizeaza tubul vidat cu absorbtie ridicata si emisivitate scazuta pentru a converti radiatia solara absorbita in energie termica. Utilizeaza caracteristicile unui raport mare de apa rece si o proportie mica de apa calda pentru a forma o circulatie naturala a apei rece de sus in jos si a apei fierbinti de jos in sus in tubul vidat, ceea ce creste treptat temperatura intregii ape si atinge o anumita temperatura.

Deoarece tubul de sticla vidat este circular, are caracteristicile urmaririi naturale a sursei solare, iar principiul de reflexie al reflectorului face ca tubul de sticla sa acopere toate partile, efectul de colectare a caldurii este mai lung, iar temperatura apei este mai mare, chiar si in regiunea alpina. De asemenea, poate functiona normal in toate anotimpurile. Pe site-ul Panourisolare365 pot fi gasite numeroase astfel de sisteme.

Intrarea si iesirea apei sunt plasate sub rezervorul de apa pentru a reduce pierderile de caldura si nu exista zona de apa statuta in rezervorul de apa pentru a evita posibila propagare a bacteriilor. Toate tuburile de vid din sticla sunt rezistente la socuri la rece si la cald si rezistente la presiune inalta. Pierderea de caldura in rezervorul de apa este minima.

Functioneaza fara poluare, ofera protectia eficienta a mediului, ajuta la conservarea energiei, au cost de utilizare de obicei foarte scazut. O singura investitie va oferi beneficii pe viata.

Poate fi folosit in serie sau in paralel. Nu numai ca poate furniza mai multa apa calda, dar poate evita si amestecarea apei cauzate de completarea automata a apei, care va afecta utilizarea normala a incalzitoarelor de apa.

Unghiurile reflectoarelor sunt proiectate cu atentie in functie de diferite latitudini din regiunile de sud si de nord pentru a asigura cel mai bun efect de colectare a caldurii a tubului vidat.

Incalzitoarele solare de apa fara presiune necesita instalarea de catre lucratori profesionisti, ar trebui sa fie instalate intr-un loc plat, iarna pentru conductele de apa in aer liber trebuie sa fie izolate termic. Incalzitoarele solare fara presiune sunt foarte sigure, economisind energie, sunt ecologice, iar efectul de colectare a caldurii este lung si temperatura apei este ridicata, chiar si in regiunea alpina, poate functiona normal pe tot parcursul anului. Prin urmare, un asfel de dispozitiv va ajuta la economii considerabile.