Ce faci cu piesele de mobilier vechi atunci cand te muti?

transport-mobila

Cu siguranta atunci cand te muti intr-o noua locuinta iti doresti sa te debarasezi de tot ceea ce este vechi si consideri ca nu iti va mai fi de folos. Pe cat de usor este sa sortezi obiectele pe atat de complicat se poate dovedi a fi gestionarea corpurilor de mobilier. Un loc nou inseamna o viata noua si in mod automat vei dori sa investesti in mobilier nou si tot ceea ce poate sa iti creeze confortul optim in noua ta locuinta. Insa, o mutare inseamna sa ai si unele cheltuieli, unele prevazute si altele nu. Tocmai de aceea este important sa sortezi toate lucrurile si sa iei deciziile cele mai bune.

Este posibil sa nu iti ajunga bugetul alocat pentru achizitionarea unui mobilier nou asa cum ti-ai dorit. Daca ti-ai cumparat o locuinta ce necesita realizarea unor finisaje atunci este mai bine sa le iei in considerare pe acestea decat sa achizitionezi mobilier nou.

Ce faci cu mobilierul vechi sau care nu iti mai trebuie?

transport-mobila
sursa: cdm

Inainte sa apelezi la serviciile unei firme de transport mobila precum cdm  iti recomandam sa analizezi cat mai bine starea corpurilor de mobilier. Trebuie sa iei in considerare marimea spatiului in care te vei muta deoarece daca este mai mic atunci sigur va trebui sa renunti la unele piese de mobilier. Cele care sunt in stare buna dar nu le poti lua cu tine pot sa fie donate unor oameni nevoiasi care sigur se vor bucura de un dulap sau de o masuta pe care o vor putea folosi. Daca multe piese de mobilier sunt deteriorate atunci poti sa le reconditionezi si sa le oferi o noua viata. Poti renunta la anumite parti ale mobilierului si sa le refaci astfel incat sa se potriveasca in noua ta locuinta.

Este bine sa sortezi totul inainte de a apela la serviciile de transport mobila deoarece va fi mai usor de facut estimarea unui pret pentru tot ceea ce trebuie transportat la noua locatie.

Transforma piesele vechi in ceva nou

Daca esti o fire creativa atunci vei putea transforma anumite piese de mobilier. De exemplu, acea masuta pe care nu ti-o imaginezi cum va arata in living-ul tau o poti transforma intr-o noptiera pentru viitorul tau dormitor. Astfel, nu va trebui sa te debarasezi de foarte multe corpuri de mobilier si nici nu va fi necesar sa faci investitii noi. Picteaza unele piese sau foloseste autocolant pentru mobila sau gaseste un atelier care reconditioneaza piese de mobilier unde poti gasi oameni talentati care stiu ce este de facut cu piesele de mobilier vechi.

Este bine sa fii pregatit in momentul in care soliciti serviciile unei firme de mutari mobila deoarece in acest mod totul se va desfasura mai eficient si mai rapid. In noua locatie vei avea doar piesele de mobilier pe care ti le doresti iar restul, care sunt deteriorate sau nu le mai doresti vor putea sa faca fericite alte persoane.

Mai exista si solutia de a depozita mobilierul ramas intr-un depozit. In general, firmele de mutari mobila profesioniste ofera si astfel de servicii. Asadar, vei putea avea toate lucrurile in siguranta si vei avea parte numai de avantaje.