Ce obiective turistice gasesti in jurul unei cazari in Baile Olanesti?

cazare baile Olanesti

cazare baile Olanesti

A venit momentul sa te bucuri de o vacanta binemeritata si sa rezervi una dintre ofertele de cazare in Baile Olanesti. Statiunea balneoclimaterica cunoscuta si sub denumirea de „Izvoarele de Aur” este locul perfect pentru a te relaxa, pentru a avea parte de tratamente naturale si eficiente, dar si pentru a vizita locuri de o frumusete unica.

Pentru a descoperi cele mai bune oferte de cazare Baile Olanesti, apeleaza cu incredere la Christian Tour, agentia de turism care ii ajuta pe romani sa planuiasca in detaliu vacantele la care au visat dintotdeauna.

Ai grija de corpul si mintea ta!

Renumita la nivel international pentru proprietatile curative ale apelor din zona, Baile Olanesti este statiunea ideala pentru cei care vor sa trateze diferite afectiuni de sanatate. In urma unor analize detaliate, realizate de figuri ilustre, precum Petrache Poenaru sau dr. Carol Davila, apele din zona au fost declarate a fi de „natura extraordinara”.

Ce obiective turistice poti vizita cand rezervi cazare in Baile Olanesti?

Unul dintre cele mai renumite puncte din zona este Aleea Izvoarelor, pe care multi o considera sufletul statiunii. Cu o lungime de un kilometru, aleea traverseaza principalele izvoare de apa din statiune, urmarind cursul Raului Olanesti. Cei care parcurg aleea pot admira in tihna Cascada si Podul de Lemn.

Insa acesta nu este singurul obiectiv turistic de care se pot bucura cei care opteaza pentru una dintre ofertele de cazare in Baile Olanesti. Descopera, in continuare, doar cateva dintre atractiile turistice principale din zona!

cazare baile Olanesti
cazare baile Olanesti
  • Castelul Turn. Legenda spune ca acest castel este un cadou daruit regelui Mihai de catre doctorul Hoenig. In momentul de fata, poti admira aceasta cladire si poti savura o bautura in barul dinauntrul sau.

  • Statuia Micii Sirene. Comoara ascunsa din zona este reprezentata de Mica Sirena, statuia care aminteste de inceputurile statiunii. Aceasta facea parte dintr-un grup statuar care a fost distrus de autoritatile comuniste, Mica Sirena fiind singura care a supravietuit procesului.

  • Biserica lui Horea. Cunoscuta si sub denumirea de „Bisericuta de lemn din Albac”, aceasta este o constructie tipic transilvaneana. Conform legendei, bisericuta din lemn este locul in care a invatat sa scrie si sa citeasca Horea, conducatorul rascoalei taranesti din 1784.

  • Lacurile de Nuferi din Olanesti. Cand ajungi aici, te poti bucura de farmecul Lacurilor de Nuferi din Olanesti. Cele doua lacuri sunt acoperite de nuferi albi si galbeni, care simbolizeaza sanatatea, linistea sufleteasca si gloria.

  • Parcul National Buila-Vanturarita. In zona din jurul Bailor Olanesti, vei descoperi cel mai mic Parc National din Romania, care adaposteste paduri virgine si habitate naturale. Aici vei putea descoperi si specii protejate, pe cale de disparitie, precum floarea de colt.

  • Rezervatia Lacul Frumos din Mosoroasa. Desi Rezervatia din Mosoroasa nu este atat de renumita pe cat ar merita, aceasta este casa unei specii deosebite, mai exact a plantei carnivore Roua Cerului.

Iar lista nu se incheie aici! Acceseaza chiar acum platforma online a agentiei de turism Christian Tour pentru a descoperi cele mai bune oferte de cazare Baile Olanesti. Doar astfel, vei avea ocazia sa te bucuri de puterea vindecatoare a apelor din zona, sa vizitezi toate obiectivele turistice mentionate anterior si multe altele!