Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa achizitionezi un stepper?

stepper

stepper

Daca iti doresti sa pierzi in greutate sau sa-ti tonifiezi silueta si nu ai suficient timp pentru a merge la sala, te poti antrena acasa cu ajutorul unui stepper din magazinul online Sport-Mag. Acest aparat lucreaza picioarele, simuland in acelasi timp o miscare similara cu urcatul treptelor.

Iti poti antrena atat genunchii sau gambele, cat si abdomenul in partea superioara. Fiecare model dispune, insa, de dotari diferite, astfel incat trebuie sa efectuezi aceasta achizitie in functie de nevoile personale. Iata cum sa iei decizia corecta!

Tine cont de functiile aparatului
Multe steppere vin la pachet cu un afisaj digital. Acesta iti ofera informatii despre activitatea desfasurata si te ajuta sa afli numarul pasilor pe care-i parcurgi intr-un minut, timpul dedicat miscarii si intervalul de calorii arse. Ecranul unui model mai scump poate dispune si de functii avansate, cum ar fi control tactil sau programe TV, pe care sa le poti urmari pe parcursul sedintei.

Alege un model potrivit pentru situatia ta
Un stepper poate fi reglat in mod initial la o rezistenta minima si o amplitudine mare. In felul acesta, iti obisnuiesti sistemul cardiovascular sa reziste la un efort indelungat. Unele modele permit simularea inclinatiei treptelor si reglarea intensitatii. Cu toate acestea, primele 5-10 minute pot parea destul de simple.

Este important ca piciorul sa plece cu usurinta pana la capatul cursei si sa mentii un ritm de pedalare constant. Stepperele S3085 HMS dispun de 2 manere verticale si de 2 corzi pentru antrenarea bratelor. Acest model este recomandat datorita faptului ca permite un antrenament in plan oblic si poate intari rezistenta bratelor.

Vrei o alta alternativa? Alege un stepper robust cu frane hidraulice. Acesta dispune de 12 niveluri diferite de rezistenta, iar inaltimea fixa a pasului este de 320 mm. Drept urmare, este un model ideal pentru persoanele inalte. Pretul acestui aparat fitness este de 2 699,00 RON, livrarea fiind gratuita si existand o garantie valabila 24 de luni din momentul achizitiei.

Creeaza un program personal de antrenament
Daca vrei sa practici un antrenament pentru incepatori, este important ca ritmul sa ramana la aproximativ 25 de pasi pe minut. Pe de alta parte, antrenamentele pentru cei avansati pot depasi 100 de pasi pe minut sau sa ajunga chiar si la 150 de pasi in unele cazuri.

Aceste sedinte ofera un exercitiu cardiovascular solicitant si te ajuta sa pierzi in greutate intr-un timp mai scurt. Daca te afli in perioada de recuperare sau suferi de diverse afectiuni, este recomandat sa te consulti cu medicul inainte de a te apuca sa faci miscare.

Un antrenament la stepper poate fi indicat in majoritatea situatiilor, deoarece multe aparate care fac parte din aceasta categorie au dimensiunile mici si sunt eficiente chiar si pentru cei care au oase fragile sau articulatii sensibile.

In cazul in care esti clinic sanatos, poti adauga antrenamentului initial o sesiune de intinderi. Acestea cresc flexibilitatea musculaturii, prevenind durerile si leziunile. O alta alternativa pe care o ai la dispozitie este un antrenament HIIT. Acesta poate solicita intensiv musculatura, insa te ajuta sa-ti depasesti limitele si imbunatateste metabolismul.

De unde poti sa achizitionezi un stepper?
Desi stepperele prezinta numeroase beneficii, poate fi destul de greu sa gasesti un model de calitate la un pret accesibil. De aceea, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un magazin online cu experienta in domeniu, asa cum este Sport-Mag.