Ce trebuie sa stii despre tipografia print format mare?

Imprimarea in format mare face parte din viata de zi cu zi a tuturor – desi este posibil sa nu ne dam seama de asta. Pe masura ce ne plimbam prin oras, suntem expusi peste tot la exemple de tiparire in format mare: panouri publicitare, reclame pe taxiuri si autobuze, diverse afise si lista continua.

Dar ce este de fapt imprimarea in format mare? Cum functioneaza, ce este implicat in proces si de ce conteaza pentru agentii de publicitate, agentii de marketing si companii?

Ce este imprimarea in format larg?

Imprimarea in format larg este, in esenta, tiparirea de grafice mari sau modele pe role mari de hartie (sau alte materiale). Necesita utilizarea de echipamente specializate si imprimante mult mai mari decat unitatile comerciale standard. Pentru asta trebuie sa alegi o tipografie print format mare care ofera servicii calitative.

Aparitia tehnologiei digitale si dezvoltarea mai multor software-uri au facut, de asemenea, imprimarea in format mare mai accesibila si mai productiva decat oricand.

Pentru ce este folosita imprimarea in format mare?

Acest lucru poate varia de la o tipografie print format mare la alta, dar, in general, tiparirea in format mare este utilizata pentru a produce grafice intinse in scopuri de marketing, branding si publicitate.

Cat costa imprimarea in format mare?

De obicei, poate fi dificil sa se stie cu exactitate costul unui proiect de tiparire in format mare, deoarece exista atat de multe variabile in joc. Dimensiunea graficelor, materialele utilizate pentru producerea acestora si substraturile, timpul de realizare necesar – toate aceste lucruri pot influenta semnificativ costul unui proiect de tiparire in format mare.

Totusi, cea mai buna varianta este sa apelati la o tipografie print format mare pentru a afla costurile detaliate.

Companiile din multe industrii diferite descopera avantajele tiparirii in format mare, deoarece se dovedesc a fi o modalitate eficienta de a transmite mesajele potrivite publicului lor.