Cele mai importante avantaje ale utilizarii sistemelor de prelucrare CNC

analko

Analko este o companie care activeaza in domeniul confectiilor metalice si care s-a pliat pe cele mai noi si mai moderne tehnici existente in prezent, astfel incat sa ofere tuturor clientilor variantele optime si produsele perfecte. Tehnicile de prelucrare a metalului utilizate sunt variate, astfel incat compania sa poata prelua un numar foarte mare de proiecte in cel mai scurt timp. Utilizarea masinilor CNC si prelucrarea CNC este una dintre cele mai apreciate tehnici din acst domeniu. Cel mai important avantaj pe care aceasta tehnica il ofera este imbunatatirea automatizarii.

Decupare laser – avantaje CNC

In procesul de decupare laser, masinile CNC sunt unele dintre cele mai cautate. Cel mai important avantaj este faptul ca operatorul nu trebuie sa se implice foarte mult fizic in proces. Uneori nu este nevoie de el chiar deloc ceea ce face ca procesul sa fie foarte fluid si angajatii sa se poata concentra pe alte proiecte. Foarte multe masini CNC, in special cele care sunt extrem de avansate pot sa functioneze fara sa aiba nevoie de oameni care sa stea langa ele, indiferent care ar fi ciclul de prelucrare si ofera beneficii cum ar fi faptul ca procesul nu este influentat de oboseala operatorului, de greselile care apar din cauza arorilor umane si de productia imprevizibila.

De asemenea, tehnologia CNC ofera si rapiditate in obtinerea pieselor finite. Dupa ce programul a fost implementat, cu rapiditate si precizie pot fi facute numeroase piese standard care ies la aceeasi calitate si au un timp identic de prelucrare. Cu o astfel de masina la dispozitie procesul de decupare CNC laser este mult mai usor de contorizat. Timpul oferit clientului este mult mai usor de estimat, ceea ce face ca si colaborarea dintre companie si client sa fie una buna.

Flexibilitatea vine sa sublinieze toate avantajele mentionate mai sus. Dupa ce programul a fost facut si incarcat, se va testa pe o piesa, daca aceasta este realizata corect, atunci programul este salvat si utilizat si in alte proiecte sau modificat atunci cand este necesar. De asemenea, un beneficiu major care trebuie mentionat este faptul ca masinile CNC pot sa taie si 3D, aceasta operatiune fiind imposibil de obtinut pe o masina clasica.

Toate beneficiile enumerate sunt insotite si de faptul ca procesul de decupare CNC este unul repetabil. Strungarul, indiferent de experienta si priceperea sa, are toate sansele ca in timpul muncii repetitive sa greseasca, iar daca acest lucru se intampla exista posibilitatea de a pierde materiale sau de a obtine produse imperfecte care sa trebuiasca ajustate. O masina CNC poate produce un numar nelimitat de piese identice.

Calitatea produselor este mult mai mare atunci cand se lucreaza cu un laser CNC decat in cazul operatiunilor manuale. Niciun om nu are posibilitatea de  a egela o masina de taiere CNC in ceea ce priveste precizia. Masinile pot lucra inclusiv cu unitati extrem de mici. De aceea, companiile care activeaza in domeniul confectiilor metalice utilizeaza aceste aparate pentru rapiditate si eficienta.