CNAIR (fosta CNADNR) îi scoate pe Benea și Necula din pozele cu șantierul centurii Bacăului: „n-au nicio legătură”

De la momentul semnării contractului pentru construcția șoselei de centură a Bacăului între CNAIR (fosta CNADNR), în calitate de beneficiar și Eko Inșaat Ve Tic Aș, în calitate de constructor, politicienii

locali au început să intre în fibrilație pentru a-și aroga merite. Momentul culminant a fost pseudo-inaugurarea lucrării, exact înainte de alegerile locale, atunci când președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a monopolizat microfoanele. Declarațiile au continuat și după ce utilajele pentru poze au fost retrase, urmând o perioadă de pauză în ceea ce privește construcția propriu-zisă.

La ultima conferință de presă susținută la sediul PSD Bacău de Dragoș Benea alături de primarul Cosmin Necula și președintele Consiliului Județean (CJ), Sorin Brașoveanu, Benea a explicat, ca un cunoscător, cum se zbat unii pesediști, la fiecare două săptămâni, pentru ca lucrările la șoseaua de centură să se desfășoare în grafic. Benea susține implicarea autorităților locale în construcția Variantei ocolitoare Bacău și pe pagina sa de Facebook. „Puțini știu, dar periodic (de două ori pe lună) 6-7 oameni din actuala administrație locală, în frunte cu primarul Bacăului, se întâlnesc cu factorii responsabili de acest proiect și încercă să rezolve problemele pe care birocrația și nu numai, le ridică în calea sa” – Dragoș Benea.

  •  

 

Și primarul spune că e implicat

Președintele PSD nu este singurul care susține public implicarea administrației locale în construcția ocolitoarei. În conferința de presă susținută la Centrul de Afaceri, alături de președintele Asociației Municipiilor, Robert Negoiță, de pe 9 august, primarul Necula a declarat, la întrebarea reporterului Bacău Info cu privire la stadiul lucrărilor la șoseaua de centură, că a avut câteva întâlniri, deși nu avea nicio calitate, dar că „au fost destul de amabili să mă primească și să asculte punctul de vedere al reprezentantului a mai multor zeci de mii de băcăuani”. Tot atunci, Necula susținea că lucrările s-au oprit, conform turcilor, din cauza sitului arheologic și a recoltei.

De partea cealaltă, într-un răspuns oficial trimis către Bacău Info, CNAIR infirmă categoric, în bloc, eforturile șefilor PSD Bacău de a convinge că au vreo contribuție concretă la construcția Variantei ocolitoare. În primul rând, ședințele se desfășoară lunar, iar la ele participă reprezentanții constructorului, ingineri, proiectanți și beneficiar. Nici urmă de pesediști, primar, fost sau actual președinte al CJ.

În cadrul ședințelor lunare de management ținute în șantier cu  participarea reprezentanților Beneficiarului, Dl. Dragoș Benea nu a participat. Aceste informații pot fi confirmate de oricare dintre părțile implicate în contract. Așa cum am mai precizat, la ședintele lunare de management participă doar reprezentanții Antreprenorului, Inginerului, Proiectantului și Beneficiarului, fără a fi permis accesul altor persoane ce nu fac parte din contract. De asemenea, precizăm că reprezentanții companiei de drumuri pe acest proiect nu au participat la niciun fel de sedințe/întâlniri la care să fi fost de față și Dl. Benea”- răspuns oficial CNAIR.

Mai mult, compania spune că cei doi politicieni băcăuani fac afirmații neconforme cu realitatea. Mai pe românește, mint de îngheață apele. „Reprezentanţii CNAIR SA (fostă CNADNR SA) pe acest proiect nu au participat la niciun fel de şedinţe/întâlniri la care să fi participat dl. Benea sau dl. Necula, prin urmare afirmaţia lansată în spaţiul public nu este reală”.

Reprezentanții CNAIR subliniază, de altfel, că eforturile unora de a confisca politic construcția Variantei ocolitoare Bacău n-au legătură cu realitatea.

Faptul că acest obiectiv de investiții, aflat în faza de execuție, este un mijloc de promovare pentru diverse partide politice care nu au nicio implicare în derularea și realizarea acestui obiectiv, nu are nicio legătură cu activitatea CNADNR SA.”