Comisar de poliție din Bacău, denunțat la DNA pentru șapte uși – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Comisarul Mihai Tănasă, fost șef interimar al

Poliției Buhuși, e acuzat de DNA că ar fi luat mită șapte uși și i s-ar fi prelucrat o cantitate de lemn, fără a plăti serviciul. Pentru asta, Tănasă ar fi trebuit să intervină pe lângă un executor judecătoresc, care să reeșaloneze o datorie. Polițistul a fost denunțat chiar de către cel care i-a făcut solicitarea, denunțătorul având calitatea de martor.

Comunicatul DNA, mai jos:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului TĂNASĂ MIHAI, ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar de poliție, șef interimar al Poliției Orașului Buhuși, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Tănasă Mihai, în calitate de șef interimar al Poliției Orașului Buhuși, a solicitat și a primit de la o persoană (martor denunțător în cauză) prestarea unor servicii constând în confecționarea a șapte uși din lemn în valoare de 7.000 de lei și alte servicii adiacente activităților de tăiere și prelucrare a lemnului, în valoare de 2.300.

În schimbul acestor servicii, inculpatul a promis că va interveni pe lângă un executor judecătoresc învestit cu executarea silită a unui bun imobil ce aparținea denunțătorului, pentru crearea unei situații favorabile în procedura executării (reeșalonarea datoriei de 27.800 euro garantată cu imobilul respectiv).”