Contractul de execuţie pentru modernizarea Insulei de Agrement, semnat joi

Nu a fost depusă nicio contestaţie după atribuirea contractului de modernizare a Insulei de Agrement. Primăria

Municipiului Bacău semnează joi contractul de lucrări de reabilitare cu asocierea de firme câştigătoare CONBAC –  SSAB-AG – MOLDOCOR – CASA DESIGN, valoarea fiind de 7,47 milioane euro. 

Viorel Rusu, administratorul asocierii de firme care a ocupat locul al doilea la licitaţia pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a Insulei de Agrement, s-a ţinut de cuvânt. Nu a contestat decizia comisiei de licitaţie a achiziţiilor publice. Nu au făcut-o nici celelalte societăți care au participat la licitație.

Ca urmare, beneficiarul proiectului, Primăria Bacău, va semna joi, 19 martie, contractul de lucrări cu asocierea declarată câştigătoare, CONBAC – SSAB-AG – MOLDOCOR – CASA DESIGN.

  •  

Din partea liderului de asociere va participa Ştefan Corocăescu, director tehnic CONBAC.

Momentul a fost inclus în cadrul conferinţei de presă de la Centrul de Afaceri şi Expoziţii, susţinută de primarul Romeo Stavarache.

Informaţiile cu privire la o eventuală stabilire a datei de emitere a ordinului de începere a lucrărilor nu ne-au fost puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Am fost refuzaţi pe motiv că se va organiza conferinţă de presă cu acest subiect. E ca şi cum răspunsul la o eventuală solicitare pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public este condiţionat de organizarea unei conferinţe de presă. 

  •  

 

„Contractul se va semna mâine la ora 12. O să întrebaţi mâine în cadrul conferinţei de presă. Dacă facem mâine conferinţă de presă, o să întrebaţi mâine tot ce doriţi. Dacă eu fac conferinţă de presă pe subiectul ăsta, de ce ţi-aş da ţie înaintea colegilor tăi?,” întreabă Ionuţ Tomescu. Răspuns: pentru că am întrebat înainte, iar subiectele bacauinfo.ro nu țin de agenda conferințelor de presă pe care le ține Primăria.

„Nu e foarte profi din partea mea. Haideţi să aşteptăm până mâine,” a accentuat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.