Cristinel Manolache, agresivul de serviciu – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.
Să-i sară butonii de la cămașă de la atâta încordare și
alta nu. Consilierul local Cristinel Manolache, mai nou UNPR, a luat foc în ședința de vineri a Consiliului Local Bacău. Două probleme nu i-au fost clare: a câinilor fără stăpân și a distribuirii ajutoarelor pentru persoanele defavorizate de la Uniunea Europeana. Manolache „s-a documentat” și are „informații din interior”, iar explicațiile aduse de reprezentanții Primăriei Bacău s-au dovedit a fi degeaba pentru consilierul cu nerv, care a țipat până a răgușit microfonul și a făcut-o cel mai mult, cum îi stă bine unui domn, adresându-i-se Danielei Pozînărea, director la Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bacău
După ce „s-a documentat” la Direcția Sanitar Veterinară despre situația Adăpostului de la Nicolae Bălcescu, a iscat scandal în ședința Consiliului Local pe tema câinilor fără stăpân de pe străzile Bacăului, imputând Primăriei că nu s-a conformat celor dispuse de DSV. Secretarul Ovidiu Popovici a încercat să-i explice.
„DSV a dat o Ordonanță de interzicere a activității la Adăpostul pentru câini. Acea Ordonanță a fost dată în condițiile în care normele metodologice ale aplicării Legii câinilor comunitari sunt suspendate. Acea Ordonanță, din punctul meu de vedere – mai ales că actele cu care lucrează Autoritatea sunt cu totul altele decât Ordonanțe – din punctul meu de vedere și a colectivului juridic nu are nicio bază legală. Nu poți să-mi impui niște condiții care sunt prevăzute într-un act suspendat în justiție” – a explica Popovici.
Pe un ton agresiv, Manolache s-a interesat și de distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană, după ce Primăria Bacău a anunțat că alimentele vor ajunge la beneficiari după 5 ianuarie, iar în alte județe din țară primăriile au trecut deja la treabă.
„Dacă până acum aceste cantități de alimente se ridicau de la Rezervele Statului, în acest an legislația s-a modificat și procedura, iar aceste produse alimentare sunt distribuite direct de operatorul economic care a câștigat licitația. În anii precedenți alimentele au ajuns în teritoriu mult mai devreme. Anul trecut, în octombrie le distribuiam. În acest an alimentele au sosit cu întârziere în județ, dar data la care acestea au fost repartizate și distribuite municipiului Bacău nu este o dată pe care noi, autoritățile locale, am putut să o stabilim, întrucât există un grafic stabilit de Ministerul Fondurilor Europene și supervizat de Prefectura Bacău pentru întreg județul. Pentru municipiul Bacău avem repartizată o cantitate de 180 tone de alimente, care chiar și la acest moment sunt descărcate. Acum descărcăm la Catedrala Catolică. Începând cu 15 decembrie, în fiecare zi am avut tranporturi pe care le descărcăm. Estimăm că până la sfârșitul anului vom reuși să descărcăm toată cantitatea de 180 t. Vă pot spune că suntem în grafic și nu avem nicio întârziere” – a explicat Daniela Pozînărea, prin câteva afirmații pe care Manolache nu le-a înțeles.
„Doamna Pozînârea, să înțeleg că nu reușiți să vă faceți treaba cum trebuie, că aveți aceste alimente la punctele dumneavoastră, în punctele de împărțire… de ce nu le împărțiți la cetățeni? Eu asta aștept de la dumneavostră. Nu ne invocați tot felul de lucruri care nu mă interesează nici pe mine nici pe cetățeni” – s-a impus Manolache aproape țipând, iar Pozînărea, încercând să-și mai facă loc în discuție cu un „domnule consilier”, n-a reușit să-și mai ducă o idee până la capăt, că Manolache a început iar: „Deși în alte județe aceste alimente au ajuns la cetățeni acum în preajma sărbătorilor… că le dati în ianuarie, cred că nu mai are atât de mare importanță sau impactul nu mai e atât de mare cum ar fi acum. Asta vreau de la dumneavoastră, să dați drumul la distribuția acestor alimente pentru cetățeni.
D.P.: Aș vrea să repet că începând cu 15 decembrie ne-au fost repartizate aceste alimente. Pentru a le descărca…
C.M.: Le-ați primit!!! Le aveți acum pe aceste puncte de distribuție?
D.P.: Nu am reușit să descărcăm întreaga cantitate.
C.M.: Doamnă, le aveți acum?
D.P.: Nu.
C.M.: Le aveți, vă spun eu că am informații din interior că le aveți. Dați drumul la distribuție. Asta vă cer, nu vă cer altceva. Poveștile lăsați-le pentru alții.(…)
D.P.: Pentru a le putea distribui, trebuie să aprovizionăm punctele. Am la acest moment un punct care nu este aprovizionat și alte două care nu sunt aprovizionate complet. După ce le vom aproviziona… nu știu dacă vor ajunge înainte de sărbători, dar vor ajunge.
C.M.: Din câte îmi explicați dumneavoastră, înțeleg că sunteți depășită. Atât timp cât aveți distruibuite aceste alimente pe puncte, de ce nu le dați la cetățeni? Eu asta nu înțeleg de la dumeavoastră. Dați drumul, asta vă cer. Cetățenii au nevoie, doamna director, de aceste alimente pentru sărbători.”
Distribuirea alimentelor de Uniunea Europeană se desfășoară greoi în județul Bacău spune și primarul comunei Helegiu, Mihaela Bădic.
„Pentru că primim foarte multe telefoane și întrebări de la dvs., vă informez că nu știm nimic de ajutoarele de la U.E. Într-o adresă de la Consiliul Județean ni se aduce la cunoștință că până în Sărbători vor fi distribuite alimentele la cca 40% din localitățile județului. Nu știm dacă și noi vom fi prinși în acestă primă tranșă de distribuție. Ni s-a comunicat, de asemenea, că vom fi înștiințați în prealabil cu vreo 2 zile. Până la această oră / dată nu avem nici o informație concretă. Prin urmare, nu cred că subvențiile de la alimente vor fi primite și distribuite până la Crăciun.
Mai precizez că nici subvențiile pentru ajutor de încălzire (banii de lemne) nu au venit. Cred, totuși, că acești bani vor fi primiți / plătiți înainte de REVELION. Vă înțelegem situația delicată, dar pretindem de la dvs aceeași întelegere, pentru că în acest moment lucrurile nu depind de noi.” Sursa: Mihaela Bădic
Explicație foto: Cristinel Manolache a primit o bandă peste față pentru că aparatul nostru l-a prins cu ochii injectați. Să nu se interpreteze, era de la aparat.