Cristinel Manolache demisionează din Consiliul Local și îl atacă pe primarul Necula: „această administrație nu va fi una fericită pentru băcăuani”

Consilierul local PSRo Cristinel Manolache, care a ieșit pe locul doi în cursa electorală din iunie pentru fotoliul de primar al municipiului Bacău, trece

la Partidul Mișcarea Populară (PMP), după ce în februarie 2016 declara că PSRo „este ultimul proiect politic” și „ultima rebranduire”, în condițiile în care de la intrarea sa în politică aproape că nu a rămas partid prin care să nu fi fost. Manolache afirmă acum că rămâne consecvent acelorași idei și că regretă că PSRo nu s-a înscris în cursa electorală. Mai mult, acesta susține că actuala administrație locală „nu va fi una fericită pentru băcăuani”, chiar dacă PMP face parte din actualul Executiv, prin viceprimarul Constantin Scripăț. „Când vorbim de administrație vorbesc în primul rând de primar, cred că nu s-au schimbat lucrurile în România și nici în Bacău. Ca și pe vremea lui Stavarache… ceilalți aveau anumite sarcini primite de la primar de care se țineau, dar primarul decide, cu majoritatea din CL, nu decide PMP deocamdată. Domnul Scripăț este viceprimar din partea PMP dinainte ca eu să fac pasul ăsta, iar eu vizavi de administrația locală nu o să mai am mare contact, pentru că îmi voi da demisia din CL. Asta urmează din partea mea, nu o să rămân agățat de această funcție” – a declarat Manolache pentru Bacău Info.

În februarie 2016, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat Mircea Geoană, Manolache declara că PSRo e ultima sa stație politică: „Am ales un nou proiect politic, dar vă pot spune cu toată încrederea că e și ultimul, pentru că am avut discuții cu dl. Geoană, iar a doua oară m-a convins prin felul în care dumnealui a fundamentat acest proiect, fiind unul pe termen lung.(…) Și eu la rândul meu îl voi asigura de toată loialitatea în acest proiect politic. Este ultimul meu proiect politic și ultima mea rebranduire. (…) Va fi un contract pentru totdeauna alături de domnul președinte Mircea Geoană.” 

Acum, lucrurile s-au sucit din nou. „Nu este vina mea că domnul președinte Mircea Geoană nu a asigurat continuitate acestui proiect politic, eu am declarat lucrurile acelea, mi le asum, sunt responsabil pentru ceea ce am spus atunci, dar am așteptat până în ultima clipă să văd dacă dl. Geoană va face vreo înțelegere cu vreun partid din cele două pe care le-am enumerat mai devreme (PSD și PNL – n.red.). Nu am nicio vină din punctul ăsta de vedere, pentru că în Bacău am obținut 9000 de voturi, iar partidul a obținut 8% în județ, a fost cel mai bun scor a partidului din țară, iar băcăuanilor care au avut încredere în noi le las posibilitatea de a-l vota pe cel pe care l-au susținut în alegerile locale.” 

În condițiile în care căldura și apa caldă nu există, în unele zone din oraș, de la primele semne ale frigului, Manolache anticipează vremuri sumbre pentru băcăuani cu administrația Necula și nu vrea să fie părtaș la ele:  „Dacă PSRo intra într-o alianță și eu nu mă supuneam, atunci puteam să-mi asum o lipsă de cuvânt, dar în condițiile în care partidul nu intră în competiție, cred că trebuia să merg mai departe, tocmai pentru ceea ce va urma în municipiul și în județul Bacău, pentru că nici cei care au câștigat Primăria… nu va fi o administrație fericită pentru băcăuani și eu știu ce urmează și tocmai de aceea mă poziționez în afara lor ca să mai pot să apăr atât cât pot interesele băcăuanilor, care au avut și au încredere în mine.

Cristinel Manolache candidează la alegerile din decembrie pentru un loc în Camera Deputaților din partea PMP.

Am un regret datorită faptului că partidul din partea căruia am candidat la locale nu a intrat în această competiție electorală. Rămân consecvent aceleiași idei, că nu vreau să rămân alături de cei care au administrat și au condus Bacăul timp de 26 de ani, și aici e vorba și de PSD, și de PNL din păcate și mai mult decât atât e vorba de blatul ăsta, sau duetul ăsta permanent PNL-PSD,” a mai declarat Manolache.

Primele informații despre candidatura lui Manolache au apărut luni.