Cultivarea trandafirilor din seminte poate fi usor

Un amator care începe cu primul său lot de trandafiri cu siguranță nu este încurajat să cultive trandafiri din semințe. La urma urmei, este foarte provocator, cu toate micile sarcini obositoare pe care trebuie să vă asigurați că sunt îndeplinite înainte de a planta efectiv semințele de trandafiri în sol. Înainte de a vă arăta cum este să crești trandafiri din sămânță, mai întâi trebuie să înțelegi modul în care Mama Natură a făcut floarea ta preferată și cum produc în mod natural semințe gata de plantat.

O lecție de anatomie a trandafirilor

Poate din cauza cât de dulci și delicate par a fi trandafirii sunt mai des asociați cu latura feminină a oamenilor. În sens biologic real, totuși, trandafirii sunt considerați bisexuali. Asta e corect. Sunt atât bărbați, cât și femei. Trandafirii au ceea ce numim stamină, organul reproducător masculin din flori care conține filamentele care transportă polenul. Au și un ovar, organul reproducător feminin care adăpostește ovulele. În cursul natural al lucrurilor, polenul ajunge la ovar și fecundează ovulele, producând astfel semințe care pot fi plantate la patru luni după ce ai văzut pentru prima dată măceșe crescând pe plantele tale. După patru luni, măceșele sunt gata de recoltare și puteți începe cu creșterea trandafirilor din semințe. Adică, dacă nu plănuiești să-ți hibridizezi trandafirii și ești dispus să aștepți atât de mult.

Cum să faci noi soiuri de trandafiri

Bine, deci ai făcut grădină cu trandafiri de ani de zile și, pentru o dată, te decizi să faci un nou trandafir și să-i pui numele după tine. Pentru a hibridiza un trandafir, tăiați pur și simplu câteva flori din planurile parentale alese și smulgeți cu grijă petalele din fiecare dintre ele, lăsând în urmă o stamină galbenă aurie așezată în mijloc. Stamina este cea care conține boabele de polen, iar pentru a scoate polenul, trebuie mai întâi să lăsați staminele să se usuce. Puneți-le în recipiente de film negru (culoarea vă face să vedeți mai ușor boabele galbene când ies) și lăsați-le descoperite toată ziua. Polenul va ieși de la sine. Ai grijă la stigmatele trandafirilor tăi. Este acea parte gelatinoasă înaltă a florii care se găsește în centrul petalelor. Când stigmatizarea devine lipicioasă, este nevoie de polen pentru a-și fertiliza ovulele mature. Folosește un Q-tip curat pentru a tampona polenul pe stigmat la fiecare patru ore pe tot parcursul zilei.

Pregătirea semințelor de trandafiri

Cultivarea trandafirilor din semințe presupune asigurarea faptului că semințele au trecut prin metodele de pregătire corecte înainte de a fi transferate pe pământ ca răsaduri. Pentru a vă recolta semințele, smulgeți măceșele și tăiați-le felii. Răzuiți pulpa și culegeți manual semințele din ea – puteți arunca pulpa și cojile după aceea. Pregătiți un amestec de apă purificată și două linguri de înălbitor. Utilizați acest amestec pentru a vă spăla semințele înainte de a le înmuia peste noapte într-o soluție de peroxid de 3%. A doua zi dimineața, unele semințe vor fi plutit la suprafața soluției de înmuiere. Aceste semințe sunt inutilizabile și cel mai bine sunt lăsate aruncate în coșul de gunoi sau, mai bine, ca material de compost. Mai treceți printr-o rundă de curățare înainte de a pregăti semințele pentru stratificare. Le curățați punându-le pe o cârpă moale și periându-le ușor una câte una sau spălându-le simultan într-un blender cu lame de plastic. Este important să țineți cont-lame de plastic! Fără lame de metal dacă nu vrei să ajungi cu semințe de trandafiri măcinate și timp pierdut și efort hibridându-le. Acum, este timpul pentru stratificare. Ce anume este asta? A stratifica trandafirii tăi înseamnă pur și simplu să-i acoperi într-un prosop de hârtie înmuiat în apă și soluție de peroxid. Puneți prosopul de hârtie într-o pungă Ziploc și lăsați-l să se răcească în frigider timp de până la zece săptămâni.

Este nevoie de mult timp, nu-i așa? Dar odată ce scoateți acele semințe, sunt gata de plantat.

Plantare-În sfârșit!

Un amestec ușor de pământ pentru ghivece jumătate și jumătate și vermiculit este cel mai bun pentru semințele de trandafiri. Puneți semințele pe o tavă cu acest amestec de creștere și pulverizați ușor niște soluție de RooTone, Captan sau apă și peroxid pentru a încuraja creșterea și a îndepărta bolile semințelor care vă pot ucide plantele chiar înainte ca acestea să devină plante. Acoperiți-le cu încă o jumătate de inch de pământ și aplicați din nou câțiva hormoni de creștere. Găsiți un loc în care semințele primesc cât mai multă lumină directă a soarelui și asigurați-vă că sunt bine udate în fiecare săptămână. Vă puteți aștepta la o creștere sănătoasă, transplantabilă în a șasea săptămână.

Trandafiri criogenati

Cele mai bune preturi pentru trandafiri criogenati gasiti aici

Când ți-ai transferat trandafirii într-un loc mai permanent pe pământ, este timpul ca aceștia să primească aceeași cantitate de îngrijire tandră și iubitoare pe care au primit-o și ceilalți trandafiri ai tăi înainte. Amintiți-vă elementele de bază: lumina soarelui, apa și solul. Asigurați-vă că oferiți cantități adecvate din acestea și trandafirii tăi cu siguranță te vor umple cu recompense uriașe înfloritoare.