Cum afecteaza grosimea unui fir de motocoasa randamentul utilajului? Sfaturile expertilor

fir motocoasa

Pentru gospodarii care vor sa isi mentina curtea si gradina la un nivel cat mai bun, din punct de vedere functional si estetic, utilizarea sculelor motorizate potrivite este o actiune de o importanta majora. Din categoria acestor scule face parte si coasa motorizata. Aceasta poate permite taierea usoara a firelor de gazon si iarba si ofera si posibilitatea toaletarii altor elemente de vegetatie, precum arbustii sau tufele.

Randamentul echipamentului este unul care poate sa varieze, insa, in functie de mai multe aspecte. Puterea motorului, indemanarea utilizatorului, dar si lungimea pe care o are firul de motocoasa reprezinta elemente cu o influenta puternica asupra eficientei intregului angrenaj. Grosimea firului reprezinta o dilema pentru multi utilizatori, iar parerea expertilor de la generalmotor.ro te poate ajuta sa scapi de orice nelamurire. Iata ce spun acestia!

Grosimea unui fir motocoasa si randamentul uneltei

Un criteriu in functie de care variaza tipologia motocoaselor este reprezentat de sistemul de taiere pe care il au acestea. Exista optiuni cu lame sau cutite, variante cu fir, precum si modele cu sistem dublu, adica si cu lame si cu fir. Printre cele mai populare si des utilizate, indeosebi la nivel rezidential, sunt motocoasele cu fir de nailon.

Firul reprezinta acea componenta a motocoasei care intra in contact direct cu suprafata de taiere. El nu prezinta rigiditatea deosebita pe care o au lamele sau cutitele metalice, astfel ca se foloseste mai ales pentru a taia iarba subtire, nu buruieni dure sau tufisuri mari. Pentru acest tip de proiecte, expertii recomanda utilizarea unor solutii cu lame sau cutite.

Daca apelezi, totusi, la fir de motocoasa, trebuie sa stii ca acesta iti ofera si un avantaj deosebit de important: precizia. Tocmai de aceea, modelele de unelte care il au in dotare sunt populare in randul celor care vor sa isi intretina foarte bine gazonul din curte. Firul este perfect pentru taierea cu precizie a gazonului si finisarea ierbii in zonele de margine.

Grosimea firului este foarte importanta, deoarece ea influenteaza capacitatea sa de a taia iarba de diferite dimensiuni. De exemplu, firele rotunde care au diametrul mai mic de 1,5 mm se utilizeaza pe echipamentele de dimensiuni mici, folosite pentru proiecte fara o amploare ridicata. Altfel spus, expertii recomanda firele de sub 1,5 mm pentru proiecte de tundere a gazonului din curti foarte mici.

Daca vrei sa folosesti o coasa cu motor puternic, pentru curtea ta mai mare de 50 de metri patrati, atunci trebuie sa apelezi la un fir de motocoasa rotund, care sa fie cel putin dublu, din punctul de vedere al grosimii. Un fir de cel putin 3 mm este necesar pentru a tunde iarba dintr-o curte mare, intr-un timp scurt si cu precizie deosebita.

O veste excelenta pentru utilizatori este ca schimbarea firului, in cazul in care iti dai seama ca ai ales unul nepotrivit, se face foarte simplu. Odata ce ai identificat firul de nailon potrivit pentru nevoile tale, trebuie doar sa actionezi sistemul de Tap&Go al motocoasei, sa indepartezi firul vechi si sa il inlocuiesti cu cel nou.

Pe GeneralMotor.ro gasesti fir motocoasa in diferite variante de forma si grosime, precum si alte componente care iti vor eficientiza cu adevarat utilajul. Profita de preturile mici si de calitatea garantata si de catre experti!