Cum alegem un scaun de dining ?

Alegerea scaunului de dining nu este o sarcina usoara, deoarece acesta trebuie sa tina cont de anumite criterii, unele fiind chiar aspectul sau. Desigur, marimea, forma si stilul sunt alti factori importanti care contribuie la alegerea acestui tip de mobilier foarte util.

Cand masurati un scaun de luat masa, exista cateva lucruri cheie pe care trebuie sa le luati in considerare. Aceasta include dimensiunea spatiului, dimensiunea mesei si confortul vostru si al oaspetilor. Un scaun care este perfect pentru o masa ar putea sa nu fie potrivit pentru alta. De aceea, este important sa gasiti un scaun care sa se potriveasca voua si spatiului vostru. Acestea fiind spuse, iata necesitatea de a cunoaste dimensiunile scaunului de luat masa:

  1. Stilul

Aceasta este cea mai importanta parte a scaunului – cum arata! Regula mea personala este sa selectez un element comun pentru a asorta masa si scaunul, indiferent daca este voeba de culoarea, materialul sau elementul de design. Referindu-ne la culoare, este fie culoarea vopselei, fie culoarea tapiteriei. Materialul se refera la lemn sau metal similar. Elementul de design ar putea fi stilurile picioarelor sau nivelul de formalitate. Evitati sa alegeti un scaun si o masa care impartasesc toate elementele comune, deoarece este doar plictisitor.

  1. Inaltimea scaunului

Amintiti-va ca inaltimea unei mese variaza de la 74 la 76 cm. Scaunele de sufragerie variaza. Acestea variaza de la 45 la 50 cm inaltime. Cu inaltimi diferite in blatul mesei si scaunul de sufragerie, cel mai bine este sa incercati scaunul de sufragerie ideal cu masa pentru confort. Majoritatea meselor vor avea o balustrada laterala (decorare care trece de-a lungul mesei) si v-ar putea atinge genunchii daca masa este prea joasa si scaunul este prea inalt. Acordati atentie unui scaun de sufragerie tapitat, deoarece va sta initial sus, dar se va comprima in timp, pe masura ce va asezati pe el. Scaunele de buna calitate vor avea spuma de inalta densitate care va rezista la compresiune permanenta in timp.

  1. Latimea si adancimea

Latimea cea mai ingusta a scaunului este de 45 cm, iar media este de 50 cm. Asigurati-va ca exista un spatiu de cel putin 8 cm intre fiecare scaun. Stilul piciorului mesei va determina cate scaune puteti plasa. Picioarele plasate pe colturi sau stilul piedestal (in centru) sunt cele mai eficiente in spatiu.

  1. Inaltimea spatelui si brate

De obicei prefer un spate mai inalt (85 cm plus) daca ai o baza groasa de masa (35 mm plus). In caz contrar, se va parea ca masa este prea grea din punct de vedere vizual pentru scaunele voastre. Scaunele ar trebui sa fie cu cel putin 5 cm mai inalte decat blatul mesei pentru a arata atragator.

Daca vreti un scaun cu brate, asigurati-va ca bratele se potrivesc confortabil sub masa sau veti avea un scaun care iese in afara si prezinta o pozitie de sezut incomoda.

  1. A fi diferit

Daca vreti sa fiti diferiti, incearcati sa alegeti toate scaunele unice la masa. Daca este prea nebunesc, incercati sa alegeti acelasi stil, dar culori diferite. Orice se potriveste personalitatii voastre.

  1. Sfaturi profesionale

Daca aveti nevoie de sfaturi cu privire la combinarea meselor si scaunelor, intrati pe site-ul magazinului domicilio.ro. Veti gasi o multime de optiuni cu privire la perechea perfecta pentru voi.

Ca ghid, mesele de sufragerie au de obicei 76 cm inaltime, in timp ce inaltimea standard a scaunelor de sufragerie este de aproximativ 46 cm. Aceasta distanta dintre scaun si suprafata mesei face ca majoritatea oamenilor sa stea confortabil.

Observati daca scaunul este dur sau tapitat. Scaunele tapitate tind sa se comprime atunci cand stati. Daca captuseala este groasa, compresia poate fi substantiala.

Veti avea nevoie si de scaune care sa se potriveasca cu adevarat sub masa. Daca nu, mesenii nu se vor simti confortabil si veti strica atat masa, cat si scaunele.  Modelul de scaun dining tapitat PLUS silver cu picioare stejar este ideal pentru orice living fie de la apartament, casa sau vila, deoarece imbina eleganta, cu comoditatea si utilul. Piesele de mobilier domicilio.ro prezinta cea mai inalta calitate si ofera preturi accesibile tuturor!

Asigurati-va ca exista spatiu pentru a glisa scaunele dedesubt fara sa va loviti unul pe celalalt sau cu baza sau picioarele mesei. Daca scaunele se ating, mesenii se simt inghesuiti si incomod de apropiati.

Daca utilizati scaune de sufragerie cu brate la orice tip de masa, asigurati-va ca partea superioara a bratelor nu perie sau loveste partea inferioara a blatului mesei. Pe langa daunele inevitabile pe care le vor suferi bratele scaunului, este posibil ca mesenii sa nu poata sta suficient de aproape de masa pentru a manca confortabil.

Preocuparea finala la scara atunci cand alegeti scaune pentru o masa pentru camera de mixare este diferenta dintre inaltimea mesei si inaltimea totala a scaunului. Asigurati-va ca spatarul scaunelor este mai inalt decat partea de sus a mesei. Mai inalt este mai bine, dar o diferenta de inaltime de cativa cm este minimul absolut. Scaunele par ghemuite altfel.

Pe langa alegerea meselor si scaunelor la scara compatibila, piesele trebuie sa arate bine impreuna.

Alegerea meselor si scaunelor cu un element comun asigura de obicei ca vor arata bine. Acel element comun poate fi perioada, subtonul de culoare al finisajului sau nivelul de formalitate. Poate fi chiar un singur element de design, cum ar fi picioarele sau detaliile de design ale mobilierului.