Cum functioneaza tigara electronica?

relaxeaza-te-cu-o-tigara-electronica-voore-ro

Țigara electronică este considerată alternativa mai economică, mai elegantă dar și mai sănătoasă a țigării clasice. Astfel, nu este de mirare că popularitatea acesteia este în creștere și în România. În plus, mărturiile foștilor fumători care au reușit să scape de acest viciu cu ajutorul vapatului contribuie la bilele albe pe care le are deja țigara electronică. Află în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre țigările electronice: ce sunt, cum funcționează, dar și de câte tipuri există.

Cum funcționează țigara electronică?

Formată în principal dintr-o baterie, atomizator și cartuș, țigara electronică funcționează ca un instrument de vaporizare electric.

  • Presiunea exercitată de inhalare activează bateria țigării electronice. Aceasta alimentează atomizatorul care, încălzindu-se, face lichidul din cartuș să se evapore. Astfel, vaporii ajung în corpul persoanei care vapează și în aer. Cu toate că gestul în sine este similar fumatului, vapatul nu reprezintă un risc pentru cei din jur sau pentru mediu.
  • Pentru a funcționa cum trebuie, bateria țigării electronice are nevoie să fie încărcată constant. De asemenea, cartușul acesteia trebuie să fie mereu umplut cu e-lichid.
  • E-lichidul se alege în funcție de preferințele personale. Acesta poate să fie de diferite arome, cu diferite dozaje de nicotină și care să ofere un vapor mai dens sau mai fin.

În orice caz, dacă țigara electronică este achiziționată din magazine verificate, fiecare dispozitiv sau accesoriu va veni însoțit cu instrucțiuni de folosire. Spre exemplu, orice device de vape de la Voore are menționate atât materialele din care este creat, accesoriile compatibile cât și instrucțiunile de utilizare.

primele-modele-de-tigari-electronice-voore-ro

Tipuri de țigări electronice

Chiar dacă nu a împlinit încă majoratul, țigara electronică a evoluat extrem de mult comparativ cu primul model creat în 2004. Atunci țigara electronică avea aspectul similar unei țigări clasice, avea un rezervor micuț, dar și un acumulator slab. Acum acestea sunt mult mai performante și au designuri deosebite. În mare însă, țigările electronice se împart în două categorii:

  • Țigara electronică standard. Cu toate că nu au rezervoare imense sau acumulatori puternici, țigările electronice standard pot ține chiar și mai multe zile în funcție de ritmul de vapat. Acestea au în principal designuri frumoase, linii armonioase și sunt de dimensiuni micuțe. Uwell Caliburn spre exemplu, este una dintre cele mai elegante țigări electronice atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Confecționată din aliaj cu zinc, aceasta are dimensiuni reduse, este foarte ușor de utilizat și deține și funcții de protecție.

kit-uwell-caliburn-black

  • Mod-ul sau țigara electronică avansată. Aceasta nu mai seamănă deloc cu o țigară electronică obișnuită, fiind considerată un dispozitiv avansat de vapat. Mod-urile îi oferă vaperului posibilitatea de a avea un control aproape total asupra experienței vapatului, sunt masive, au rezervoare mari și acumulatori puternici.

În plus, în ultimii ani au intrat pe piață țigările electronice de unică folosință. Acestea sunt preumplute, iar acumulatorul rezistă atâta timp cât e-lichid există în rezervor. Când acestea se consumă țigara electronică se aruncă și se achiziționează alta.

Indiferent că interesul principal este îndreptat către aspect și comoditate sau din contră, există o pasiune pentru crearea dispozitivului de vapat perfect, opțiunile sunt nenumărate. Deoarece piața țigărilor electronice este atât de variată în prezent, cu siguranță va satisface nevoile oricărui pasionat de vaping.