Cum întreții o centrală termică pe peleți?

Deții o centrală termică care funcționează pe peleți? Probabil ești cât se poate de bucuros de ușurința în utilizare și întreținere. Sunt principalele două avantaje pe care aceste centrale le oferă, avantaje pentru care sunt tot mai achiziționate.

Pentru a te bucura de centrala ta termică pe peleți pentru foarte mult timp, trebuie să urmezi un ritual de curățate strict. Dacă nu ții cont de acest lucru, s-ar putea să te trezești cu surprize neplăcute pe viitor ce pot duce chiar la nevoia de a înlocui centrala termică. Hai să vedem așadar cum întreții corect o centrală termică pe peleți.

Întreținerea centralei termice pe peleți pe perioade scurte de timp

Vorbim prima dată despre sarcinile pe care tu trebuie să le îndeplinești destul de des dacă vrei să nu scurtezi durata de viață a centralei tale termice.

Prima recomandare vizează camera de ardere, grătarul și lăcașul de sub grătar: acestea trebuie curățată de zgură și de resturile de peleți săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Cauți peleti care să nu producă o cantitate mare de cenușă? Îi găsești la tomibena.ro. Sunt de calitate austriacă, au super preț și îți pot fi livrați oriunde în țară într-un timp foarte scurt. Doar accesează magazinul online de mai sus și convinge-te.

O altă sarcină de a ta este să te asiguri că nu sunt resturi de peleți în ventilator sau în zona clapetei de aer. De asemenea, curăță alimentatorul periodic. Dacă acesta nu este curățat constant, poate reduce alimentarea cu peleți.

Acționează de minim 3 ori pe săptămână mânerul schimbătorului de căldură pentru a elimina depunerile, iar odată pe lună nu uita să cureți cenușarul.

Întreținerea centralei termice pe peleți pe o perioadă lungă de timp

Pentru ca centrală ta să funcționeze pentru mult timp în parametrii normali, o dată pe an, ocupă-te de inspecția și curățarea coșurilor de fum și a aerisirilor. Atenție! Acest lucru trebuie făcut de către un coșar autorizat!

Arzătorul necesită o întreținere periodică ce, din nou, trebuie efectuată de o persoană autorizată în acest sens.

Ce ai tu de făcut? Golește rezervorul și sistemul de alimentare odată pe an deoarece peleții își pierd din proprietăți atunci când intră în contact cu umezeala și riști să blochezi snecul.

Mai mult, dacă vrei să întrerupi funcționarea centrale pe peleți pe o perioadă mai lungă de timp (pe timpul verii de exemplu), curăț-o bine înainte de cenușă pentru a evita coroziunea.

Adu-ți aminte de informația pe care ai primit-o mai sus! Peleții de la Tomibena nu produc o cantitate mare de cenușă, ceea ce înseamnă că nu îți vor da bătăi de cap în această situație! Același lucru se poate spune și despre fumul pe care îl emană – este în cantități infime. Ai așadar un motiv în minus de îngrijorare cum că coșul tău de fum s-ar putea înfunda din moment în moment.

Peleții pe care îi folosești au o contribuție extrem de mare în durata de viață a centralei tale termice. Alege-i pe cei de calitate superioară, alege-i pe cei de la Tomibena!