Cum sa alegi dressingul pentru dormitor

Ti-ar placea sa ai un dulap spatios si, in acelasi timp, care economiseste spatiu? Cauti solutii inovatoare cu un design atractiv? Iata cateva sfaturi pentru alegerea celui mai bun dulap din dormitor: dimensiuni, tipuri si solutii pe masura. Cand trebuie sa alegi mobilierul pentru dormitor, trebuie sa evaluezi nu doar stilul si finisajele mobilierului, ci si spatiul disponibil. Alegerea dressingului este esentiala, deoarece o latime incorecta ar putea compromite efectul dorit, limitand capacitatea de utilizare a spatiului.

Atunci cand te pregatesti sa alegi sifonierul de dormitor trebuie sa ai in vedere doua aspecte fundamentale: primul se refera la evaluarea concreta a spatiului fizic in care sa-l inserezi, si in consecinta inaltimea, latimea si adancimea acestuia.

Al doilea aspect, in schimb, se refera la functionalitate, care depinde de capacitatea interna si de modul in care doresti sa organizezi spatiul. Deci, cum sa alegi dulapul potrivit pentru dormitor? Afla ce tip de garderoba este cea mai potrivita pentru a-ti satisface nevoile personale.

Dimensiuni ideale

Atunci cand alegi sifonierul de dormitor, primul lucru de luat in considerare este dimensiunea pe care ar trebui sa o aiba. Un dulap prea mare risca sa copleseasca spatiul si sa fie prea voluminos, dimpotriva, un dulap prea mic ar face camera sa para anonima si dispersiva.

Cum sa alegi dulapul perfect pentru camera ta

In primul rand trebuie sa decizi pe ce perete sa instalezi dulapul si apoi sa alegi latimea acestuia, care trebuie sa fie proportionala cu celelalte piese de mobilier din camera.

Pe piata exista diverse modele de dulap cu dimensiuni standard si variabile, precum un dressing Ajax. Dimensiunea standard se refera la adancimea, care este intotdeauna in jur de 60 cm, pentru a-ti permite sa atarni hainele fara sa le sifonezi. In schimb, dimensiunile variabile se refera la:

Tipuri de dressing

Imediat dupa evaluarea dimensiunii ideale a dulapului, este timpul sa alegi ce tip de usa este potrivit pentru deschiderea acesteia. Pe langa faptul ca este un detaliu estetic important care defineste stilul de mobilier, usa afecteaza in principal folosiera spatiului.

Astazi piata a diversificat foarte mult tipurile de dulapuri, studiind cateva solutii care nu sunt doar valabile din punct de vedere estetic, ci si functionale nevoilor de spatiu. Iata care sunt principalele tipuri de garderoba, impartite in functie de tipul de deschidere:

  1. Dulap cu usi cu balamale

Daca ai un dormitor spatios, un dulap cu usi cu balamale este intotdeauna alegerea potrivita. Pentru a evita, insa, ca camera sa fie ingusta si lunga, atunci este mai bine sa evaluezi si alte solutii. Un punct forte al acestui sifonier, este deschiderea simultana a usilor, ceea ce iti permite sa localizezi fara efort tot continutul.

  1. Dulap cu usi glisante

Dulapul cu usi glisante este o solutie mai moderna si mai functionala, de luat in considerare mai ales in cazul unui dormitor mic. De fapt, usile glisante iti permit sa elimini complet grevarea cu deschidere frontala, ceea ce ar fi cazul usilor traditionale cu balamale.

Singurul dezavantaj consta in deschiderea unei singure laturi a dulapului odata: nu este posibila deschiderea mai multor usi in acelasi timp si acest lucru nu permite o privire de ansamblu asupra continutului dulapului.

  1. Dulap cu usi coplanare

O alta solutie de economisire a spatiului este sifonierul cu usi coplanare, un sistem modern si inovator care imbina functionalitatea usilor glisante cu un design mai esential: la glisare, usile raman la acelasi nivel cu structura.

  1. Dulap deschis

Dulapul deschis elimina complet spatiul ocupat de usi si iti permite sa identifici imediat continutul. Este o solutie practica si personalizabila, perfecta atat intr-un mediu spatios cat si intr-unul mai mic.

In general structura nu are usi, dar exista posibilitatea de a introduce inchideri din sticla, stofa sau materiale transparente, pentru a proteja hainele de praf.

  1. Dressing

Dressingul a fost o tendinta foarte populara in ultimii ani, fiind un dulap deschis in general inchis, in care se poate schimba hainele ca intr-un dressing. Aceasta solutie este permisa doar intr-o incapere foarte mare, in care este posibil sa se creeze o cabina pe masura, eficienta si organizata.

Solutii personalizate

Nu este niciodata suficient spatiu si atunci cand intr-un dormitor te lupti cu centimetri, tentatia de a te concentra pe un dulap supradimensionat este mereu dupa colt.

Dar adevarul este ca, atunci cand vine vorba de dulapuri, mare nu este sinonim cu incapator: un dulap bine organizat si cu accesoriile potrivite poate fi mult mai eficient decat un dulap mare, dar fara accesorii.

Din acest motiv, este intotdeauna indicat sa achizitionezi accesorii care economisesc spatiu, care sa-ti permita sa optimizezi capacitatea interna si sa organizezi sau sa imparti tinutele, in functie de tipul de imbracaminte. Sertarele, rafturile, tijele pentru pantaloni sunt elemente foarte importante care nu trebuie trecute cu vederea.

Cum sa alegi dulapul pentru dormitor: fotografii si imagini

In aceasta galerie foto vei gasi diferitele tipuri de dulap pentru dormitor: alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si personaliza-l cu accesorii care economisesc spatiu, care iti vor face garderoba mai eficienta si organizata.

Cu aceste sfaturi, poti sa alegi mult mai usor un dressing potrivit si de calitate pentru dormitorul tau. Incearca la Aethos, magazinul dedicat mobilierului perfect pentru orice locuinta. Vei gasi aici orice tip de mobilier, de la dressinguri, la paturi si sifoniere, la comode TV si multe altele. Pentru mai multe informatii, intra pe site si alege ce ti se pare ca este mai potrivit pentru necesitatile tale.