Cum sa ascunzi cablurile de la calculator?

Daca lucrezi de acasa si ti-ai instalat biroul in living, atunci cu siguranta ai si un calculator foarte bun care sa te ajute sa iti indeplinesti cu succes task-urile din fiecare zi. Dar, pe cat de bine te serveste calculatorul pe atat de neplacut poate sa fie atunci cand privirea ti se agata de toate acele cabluri inestetice de sub birou.

Managementul cablurilor prin casa, in general nu implica costuri foarte mari ci doar o doza mare de ingeniozitate. Trebuie sa gandesti inca de la inceput un plan prin care sa obtii la final un aranjament optim care sa ofere acces usor la cabluri in momentul in care apar probleme si, in acelasi timp sa arate aranjat in momentul in care privirea iti cade in locul respectiv.

Modalitati de mascare a cablurilor de sub birou

Un management eficient al cablurilor din casa inseamna si sa ai acces facil la priza pentru momentele in care doresti sa faci curatenie in zona. Cablurile pot sa fie mascate prin diverse metode. Poti utiliza clipsuri, mobilier cu compartimente speciale, plinte, sa le ascunzi in spatele obiectelor si nu numai.

Daca ai un buget limitat si nu poti sa schimbi biroul cu un model care are compartimente speciale pentru cabluri, o solutie simpla dar la indemana este sa construiesti cu mana ta un compartiment special. Iti trebuie o bucata de lemn care poate sa fie din acelasi material ca biroul, ceea ce este recomandat si sa construiesti un dreptunghi in care sa depozitezi cablurile inestetice. Aceasta constructie va masca eficient toate cablurile si vor fi protejate in acelasi timp. In felul acesta spatiul de sub birou va ramane gol, vei putea aspira mai usor iar privirea nu ti se va agata de cablurile inestetice care strica aspectul design-ului interior.

Cablurile de la calculator, oricat de utile ar fi, arata inestetic si nu vor acumula praf si mizerie. Cu putina munca poti scapa de ele si sa redai living-ului tau aspectul placut.

Mascarea cablurilor de pe birou

In partea de sus a biroului, cablurile pot sa fie mascate printr-o gaura facuta direct pe blat sau poate sa fie montata o masca speciala care se poate gasi in magazine. Inainte de a gauri biroul trebuie sa te asiguri ca viitorul orificiu este suficient de mare incat sa incapa cablurile impreuna cu mufele. In caz contrar, va trebui sa tai cablurile si sa le relipesti. Daca nu te pricepi atunci risti sa strici cablurile de la calculator si se vor adauga noi achizitii urgente pe lista.

Daca ai si boxe atunci poti sa le prinzi de o parte si de alta a biroului, dedesubt. Astfel, vei optimiza spatiul de lucru si nu vei risca sa le dai jos, mai ales daca este un birou mic. Desi pare destul de simplu sa maschezi cablurile cu ajutorul acestor metode iti recomandam sa te inarmezi cu rabdare intrucat va dura pana cand sa faci managementul cablurilor prin casa.

In comparatie cu prinderea cablurilor cu clipsuri de perete sa construiesti o masca pentru cabluri sub birou este mai eficienta si ofera posibilitatea de a mentine totul mult mai curat.