Cum se trateaza sinuzita la un copil?

Tratamentul va depinde de simptomele copilului dumneavoastra, de varsta si de starea generala de sanatate. Va depinde si de cat de grava este starea.
Sinuzita acuta

Sinuzita acuta se poate ameliora de la sine. Daca nu, furnizorul de servicii medicale al copilului dumneavoastra poate prescrie:

Antibiotice. Daca sinusurile copilului dumneavoastra sunt infectate cu bacterii, se administreaza antibiotice pentru a ucide bacteriile. Daca simptomele copilului dumneavoastra nu s-au imbunatatit dupa 3 pana la 5 zile, furnizorul poate incerca un alt antibiotic.

Medicamente pentru alergii. Pentru sinuzitele cauzate de alergii, antihistaminicele si alte medicamente pentru alergii pot reduce umflarea.

Nu utilizati spray-uri nazale decongestionante fara prescriptie medicala fara a verifica cu furnizorul de asistenta medicala al copilului dumneavoastra. Aceste spray-uri pot agrava simptomele.

Sinuzita recurenta este, de asemenea, tratata cu antibiotice si medicamente pentru alergii. Furnizorul copilului dumneavoastra va poate indruma catre un medic pentru urechi, nas si gat (ORL sau otolaringolog) pentru testare si tratament.
Sinuzita cronica

Tratamentul pentru sinuzita cronica poate include:

Vizita specialistului ORL. Copilul dumneavoastra poate fi indrumat catre un medic ORL.

Antibiotice. Este posibil ca copilul dumneavoastra sa aiba nevoie sa ia antibiotice pentru mai mult timp. Daca bacteriile nu sunt cauza, antibioticele nu vor ajuta.

Medicament cu corticosteroizi inhalatori. Sunt adesea prescrise spray-uri nazale sau picaturi cu steroizi.

Alte medicamente. Pot fi prescrise spray-uri nazale cu antihistaminice si decongestionante, spray-uri sau picaturi saline sau medicamente pentru a slabi si curata mucusul.

Injectii pentru alergii sau imunoterapie. Daca copilul dumneavoastra are alergii nazale, injectiile pot ajuta la reducerea reactiei sale la alergeni precum polenul, acarienii sau mucegaiul.

Interventie chirurgicala. Chirurgia pentru sinuzita cronica este o optiune. Dar nu se face foarte des la copii.

Ingrijirea poate include, de asemenea:

Fluide. Un pahar cu apa sau suc la fiecare ora sau doua este o regula buna. Lichidele ajuta mucusul subtire, permitandu-i sa se scurga mai usor. Lichidele ajuta, de asemenea, la prevenirea deshidratarii.

Spalare cu solutie salina. Acest lucru ajuta la mentinerea sinusurilor si a nasului umed. Solicitati instructiuni furnizorului de servicii medicale sau asistentei copilului dumneavoastra.

Comprese calde. Aplicati un prosop cald si umed pe nasul, obrajii si ochii copilului pentru a ajuta la ameliorarea durerii de pe fata.

Puncte cheie despre sinuzita la copii

Sinuzita este o infectie a sinusurilor.

Cand scurgerea din nas este blocata, bacteriile pot incepe sa creasca. Acest lucru duce la o infectie a sinusurilor sau sinuzita.

Sinuzita acuta se poate ameliora de la sine. Dar daca nu, se poate prescrie un medicament.

Pentru sinuzita cronica, furnizorul de asistenta medicala poate trimite copilul la un medic pentru urechi, nas si gat (ORL) pentru testare si tratament.

Pentru a ajuta la prevenirea sinuzitei, cereti-i copilului sa foloseasca spray-uri sau spalari cu solutie salina pentru a mentine zgomotul umed. Utilizati un umidificator in zone uscate din interior.

Sursa foto fotograf botez Timisoara