De cate haine are nevoie un bebelus?

Pentru multe femei insarcinate, aceasta intrebare ajunge sa fie o problema la care cauta raspuns pe tot parcursul sarcinii. In incercarea de a achizitiona din timp hainele necesare, se poate ajunge la foarte multe costumase, caciulite, papucei care se vor dovedi necorespunzatoare ca si marime sau ca si perioada calendaristica, si asta doar din cauza ca acel lucru este mult prea dragalas si nu rezista tentatiei de a-l avea in garderoba nou-nascutului.

Lucrul de care trebuie tinut cont, in permanenta, este acela ca bebelusii cresc destul de repede si nu vor ramane la o singura marime foarte mult timp. Astfel ca un numar foarte mare de haine dintr-un anumit fel sau de o anumita marime nu reprezinta o solutie. Pentru inceput, garderoba unui bebelus se poate rezuma la cateva salopete de dormit, body-uri, perechi de sosete, pulovere, caciulite, un sal sau o paturica, bavete. Toate acestea va vor ajuta sa treceti de primele zile, dar si sa va ganditi de ce anume mai aveti nevoie in perioada urmatoare.

Cum sa alcatuiti garderoba bebelusului?

Exista cateva elemente la care trebuie sa va ganditi si de care sa tineti cont atunci cand doriti sa faceti necesarul de haine de bebelusi.

Spalatul acestora si intervalul de timp la care doriti sa le curatati este primul criteriu in alegerea numarului de hainute. Daca intentionati sa spalati o data la saptamana, atunci va fi necesar sa dublati numarul de hainute. Spre exemplu, daca aveti nevoie de 7 salopete, iar curatarea lor se va face o data la saptamana, atunci va fi necesar sa achizitionati 14 astfel de costumase.

Daca optati pentru spalarea zilnica, atunci puteti reduce numarul la jumatate.

Marimea hainelor este urmatorul aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere. Totusi, este dificil sa anticipati dimensiunile si cate piese din fiecare tip sa adaugati in garderoba, atata timp cat nu stiti inca cat de mare va fi bebelusul cand va veni pe lume si nici cat de repede va creste.

Deoarece exista multe marci de haine pentru bebelusi si fiecare foloseste un ghid propriu al marimilor, este recomandat sa alegeti sa amestecati diferitele modele de la mai multi producatori, astfel incat sa aveti mai multe optiuni de potrivire. Unele modele sunt mai incapatoare si mai atractive, in timp ce altele sunt mai subtiri, mai inguste si se potrivesc pentru copiii care sunt mai slabi si mai lungi.

Un sfat practic ar fi acela de a achizitiona cateva articole pentru nou-nascuti, dupa care sa va orientati spre hainele cu 0-3 luni deoarece acestea se vor potrivi bebelusilor pana la 5 – 6 kg.

Organizarea garderobei dupa marime reprezinta urmatorul criteriu important si este cea mai buna modalitate de a cunoaste in permanenta ce haine se potrivesc si ce aveti la dispozitie pentru perioada urmatore.

Pentru o imagine mai clara asupra garderobei, o comoda cu sertare si separatoare reprezinta piesa de mobilier cea mai adecvata pentru dulapul cu haine al bebelusului. Separatoarele au rolul sa pastreze totul intr-un singur loc si pot fi asezate astfel incat sa puteti aseza imbracamintea dupa dimensiune, tip, sezon.

Poti cumpara si salopete bebelusi pentru ca acestea sunt cel mai usor de pus. Bebelusul tau iti va multumi pentru ca nu il zdruncini si nu il stresezi atunci cand trebuie sa il imbraci. In felul acesta va fi mult mai simplu sa obtii haine care se pun si se dau jos foarte usor pentru bebelusul tau. Cumpara haine din materiale cat mai naturale astfel incat bebelusul sa se simta bine in ele si sa nu transpire. In felul acesta va avea o piele sanatoasa si catifelata, fara iritatii si eczeme.